Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag kon ik helaas enkel de eerste helft aanwezig zijn  en heb dus de 2de helft de beelden van de camera bekeken.
Woudenberg was er klaar voor en wilde zich dit keer niet laten verslaan door de Zuid. Met volop druk en bij omschakeling terugvallen in de verdediging probeerde ze de Zuid af te stoppen. De aanvallen van Zuidvogels volgden elkaar op en Woudenberg lukte het niet keeper Versteegt moeilijk te maken. In de eerste helft scoorde Zuidvogels vanuit  een corner genomen door Camps die perfect in werd getikt door Ebulue.  En 1-0 bleef het tot einde wedstrijd. Zuidvogels had duidelijk moeite om door de defensie van Woudenberg heen te komen. Maar met die 1-0 blijven de drie punten in Huizen en kan Zuidvogels zich op gaan maken voor de kraker in het Gooi van komende zaterdag 23 maart: BFC – Zuidvogels.

Een eerste kans voor de Zuid in de 4de minuut waar Koelewijn de bal voorgeeft op Kok die in kan koppen. Zijn kopbal tikt de kruising aan en gaat achter. En de aanvallen blijven elkaar opvolgen. Of keeper Schennink pakt de bal of de bal is net niet scherp genoeg geschoten waardoor deze over de goal of over de achterlijn verdwijnt. Pas in de 27ste minuut wordt de eerste en enige goal gescoord. Vanuit de corner, door Camps genomen, komt de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Ebulue, hij aarzelt niet en tikt de bal langs keeper Schennink. In de 34ste minuut nog een kans voor Kok die de bal net langs de verkeerde kant van de paal schiet.

In de 2de helft volgen de kansen elkaar ook weer op. Woudenberg probeert het wel maar de verdediging van Zuidvogels staat zijn mannetje en geeft de Woudenbergers geen kans op een goal. In de 54ste minuut is het Kort die de bal voor zijn voeten ziet vallen en schiet, maar ook hier is het Schennink die redding brengt. En nog geen drie minuten later weer een redding van hem. Nog geen vijf minuten later weer een kans. Ditmaal is het Kort die de bal kan inschieten, maar zijn schot gaat via een been van een verdediger net langs de paal achter. En alsof de duvel ermee speelt is het zes minuten later ook van Zelst die zijn schot via een verdediger langs de paal achter gaan. En dezelfde van Zelst direct daarna een voorzet van Korankye net naast schiet. We eindigen de wedstrijd na 90 minuten en houden de drie punten in Huizen.

Volgende wedstrijd zal het vizier op scherp moeten staan als we op bezoek gaan bij onze streekgenoot en koploper in onze klasse BFC in Bussum. Deze wedstrijd start om 14:45 uur en de bus vertrekt vanaf de Wolfskamer om 13:00 uur. Een prachtige gelegenheid om op de fiets naar Bussum te komen en de Zuid aan te moedigen.
Uw reporter: Kees Visser