Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Vandaag de uitwedstrijd bij Roda’46 in Leusden. Altijd een lastige tegenstander voor de Zuid, zo bleek ook vandaag. Waar de thuiswedstrijd tegen Roda eindigde in een gelijkspel en vorig seizoen zowel de uit als de thuis wedstrijd eindigde in een gelijkspel stonden de koppies strak bij aanvang van de wedstrijd. Roda zette hoog druk op de Zuid om ze zodoende niet de gelegenheid te bieden op te bouwen. In eerste instantie had de Zuid daar wat moeite mee, maar naar mate de wedstrijd vorderde lukte dat wat makkelijker. Dit mede door goed verdedigend spel van de Zuid. In de eerste helft werd Kort aangespeeld die van Zelst voor de goal zag staan en de bal voorgaf. Van Zelst aarzelde niet en schoot de bal langs de goed spelende keeper van den Berkt in de goal de 0-1.  In de tweede helft maakte dit aanvalsduo de tweede treffer. Kort geeft een lange pass op van Zelst die de bal kan aannemen, draait om zijn tegenstander heen en verschalkt van den Berkt wederom. Na 90 minuten maakt de goed leidende scheidsrechter Roeleveld  een einde aan deze wedstrijd met een nette 2-0 winst voor de Zuid. Volgende week ontvangt de Zuid Jodan Boys uit Gouda, deze wedstrijd start om 14:45 uur.

De eerste helft is het Roda die snel de aanval weet te vinden waar in eerste instantie Ayoubi de bal wegkopt en bij de tweede aanval Roda de bal over de achterlijn schiet. In de 7de minuut een  corner, genomen door Kok, die wordt ingekopt door Ayoubi , maar zijn kopbal gaat net naast. En zes minuten daarna een schot door van Ginkel, die doelman Dorresteijn wat ver voor zijn goal ziet staan. Helaas voor van Ginkel verdwijnt de bal net naast de goal. En vijf minuten later weer een kans voor Roda. Een handsbal van Korankye wordt bestraft met een vrije trap voor Roda. Touhami eist de bal op en schiet de bal ver over de goal van Dorresteijn. En Dorresteijn is in de 25ste minuut diegene die Roda weerhoudt van een doelpunt. Een Roda aanvaller krijgt de bal aangespeeld en vrij voor goal schiet hij de bal waar Dorresteijn zijn schot kan onderscheppen. In de 27ste minuut krijgt Kort de bal aangespeeld en hij geeft de bal voor op van Zelst. Hij schiet de bal langs keeper van den Berkt en scoort de 0-1. In de 32ste een charge van van Ginkel op Kort die wordt bestraft met een vrije trap. Ebulue neemt de vrije trap maar schiet hem net iets te scherp voor waardoor van de Berkt de bal kan pakken. In de 38ste weer een overtreding, ditmaal op Korankye. Koelewijn geeft de bal voor waar Ayoubi kan inkoppen.  Maar ook dit keer verdwijnt de bal net naast de goal over de achterlijn. Zes minuten later weer een kansje voor de Zuid, Kort geeft de bal voor op Kok, maar hij kan de bal net niet goed raken en mist de bal net. We gaan rusten met een tussenstand van 0-1.

Direct na rust een kansje voor Horsmeier. Vanuit een corner, genomen door Koelewijn, probeert hij de bal via een halve omhaal in de goal te schieten, maar die verdwijnt over de achterlijn. In de 53ste minuut weer een kansje voor de Zuid vanuit een corner. Koelewijn geeft de bal voor die doorgekopt wordt door Horsmeier en uiteindelijk Kort kan inkoppen. Maar van den Berkt is scherp en pakt de bal. In de 64ste minuut de enige gele kaart in deze wedstrijd. Tat krijgt een elle boog in zijn gezicht van Ayide en krijgt een vrije trap.  Deze vrije trap levert geen kans op voor een doelpunt. In de 75ste minuut weer een blessure behandeling, dit keer voor van Zelst di ook tegen een elle boog op liep, dit keer door van Ginkel en niet gezien de scheidsrechter Roeleveld. In de 79ste minuut ziet Kort van Zelst tegenover een enkele verdediger staan en geeft een lange pass op van Zelst. Hij neemt de bal aan, draait en schiet de bal feilloos langs van de Berkt 0-2.  Vijf minuten later een dot van een kans voor Roda voor de aansluitingstreffer. De bal wordt voorgegeven en wordt ingekopt, maar in plaats van naar de goal verdwijnt de bal voorlangs over de achterlijn. De wedstrijd loopt naar zijn einde zonder verdere grote kansen voor beide teams. Na negentig minuten is het genoeg geweest en fluit Roeleveld voor einde van de wedstrijd. Zuidvogels kan een feestje vieren na weer een gewonnen wedstrijd.

Aanstaande zaterdag mag Zuidvogel Jodan Boys uit Gouda ontvangen op de Wolfskamer. Deze wedstrijd start om 14:45 uur en het beloofd weer een gezellige dag te worden bij de Zuid. Wij hopen dan ook weer op jullie support op het balkon, de tribune en langs de lijn. Tot zaterdag!
Uw reporter: Kees Visser