Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Wat beloofde een mooie wedstrijd te worden werd een desillusie in de eerste helft door slecht spel van Zuidvogels. BFC daarentegen was wel scherp en zette hoog druk op de verdediging van de Zuid. In de eerste helft scoorde de Bussumers 4 keer. De tweede helft was voor Zuidvogels waar zij beter waren aan de bal, meer druk zette en BFC allen maar achteruit liep., Daardoor lukte het Zuidvogels drie keer te scoren. Tot in de laatste minuut bleef het spannend, waar uiteindelijk BFC met de drie punten naar huis vertrok, Eindstand 3-4.

In een slechte eerste helft heeft Zuidvogels het BFC makkelijk gemaakt zodat ze uit konden lopen naar een 0-4 voorsprong. Een 1ste goal waarbij er matig verdedigd werd kon van Huisstede voorzetten waar Tat de bal ongelukkig raakte waardoor deze in de goal belande. De 2de goal door een snelle vrije trap genomen door BFC en Ohm vrijelijk kon inschieten waar de gehele verdediging bezig was zich op te stellen in zestien. De 3de goal waar Versteegt een vrije trap van BFC weg tikt en bij de rebound voorgezet wordt en Versteegt net onder de bal door gaat en van Huisstede vrij in kan koppen. De 4de goal valt dan vlak voor rust de 4de goal, een uittrap van keeper Ranzijn die makkelijk doorgekopt wordt en Ohm de verdediging van de Zuid achter zicht laat en kan scoren. Uiteraard zijn er ook kansjes voor de Zuid, van Zelst kan inkoppen op een voorzet van Koelewijn maar die bal wordt over de goal gekopt. En niet lang daarna weer een voorzet waar van Zelst in kan koppen. Maar het geluk is niet aan zijn kant en ook deze bal verdwijnt over de goal. Vlak voor rust een overtreding op van Zelst. Van Einsbergen schiet de bal voor en Kort haalt uit maar mist de scherpte. De bal gaat voorlangs de goal over de achterlijn. En niet kort daarna een vrije tap voor de Zuid, randje zestien van BFC. Wordt kort genomen  en ingeschoten maar langs de verkeerde kant van de paal. We gaan rusten met een 0-4 achterstand.
Na rust een heel andere wedstrijd. BFC die achteruit loopt en Zuidvogels die meer drukt zet. Passes zijn beter, komen aan en veel meer beleving dan in de eerste helft. Een tweetal kansje voor de Zuid waar vanuit de corner de bal voorkomt en over de goal geschoten wordt. Niet veel later weer een kans, weer vanuit een corner en ditmaal wordt de bal over de goal gekopt. In de 63ste minuut een overtreding op Kort randje zestien van BFC. Van Eijnsbergen eist de bal op en schot de bal in de uiterste hoek, onbereikbaar voor keeper Ranzijn. In de 76ste minuut wordt de bal snel ingegooid naar van Waveren die zijn tegenstander uitspeelt en de bal perfect langs Ranzijn in de uiterste hoek krult.  Tien minuten later wordt de bal vanaf het midden voor gegeven op van Zelst, hij tikt de bal door die via een hand van een BVF verdediger wordt geraakt. De goed leidende scheidsrechter Greveling (geassisteerd door de heren Hilt en Bartoutouh) is onverbiddelijk en wijst naar de stip. Van Zelst eist de bal op schiet de bal links langs Ranzijn. De laatste minuten zijn hectisch, BFC die op allerlei manieren probeert tijd te rekken en Zuid die druk blijft zetten op de verdediging van BFC. Uiteindelijk is het toch BFC die aan het langste eind trekt en de drie punten mee terug neemt naar Bussum.

Aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd om 20:00 uur op de Wolfskamer: Zuidvogels – Hooglanderveen
Zaterdag de uitwedstrijd van Zuidvogels naar Montfoort, Bovenkerkweg 76. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. De bus vertrekt om 12:30 uur.