John F. Kennedylaan 116
3931XM
WOUDENBERG
tel. 033-2862259

Afgelopen zaterdag de 4de competitiewedstrijd in onze poule. Dit keer op bezoek bij Woudenberg. Wij waren er op gebrand om, na de overwinning op Hoogland,  te laten zien dat Zuid ook in de competitie goed wil voetballen en wil winnen. En zo geschiede, na een klein foutje in de eerste helft kwamen we op achterstand door een perfect ingekopte bal.  En nog voor rust wist Zuidvogels twee keer te scoren en gingen we rusten met een 1-2 stand.  Nog geen 10 minuten na aanvang van de tweede helft werd de score uitgebreid naar 1-3 en zon 20 minuten daarna nog een goal waardoor de eindstand 1-4 werd. Een verdiende 3 punten voor de Zuid.

Al direct na aanvang van de wedstrijd een tweetal kansen voor de Zuid. Een voorzet van Kort wordt door van Kommer ingeschoten. Dat schot verdwijnt via een been van een Woudenberg speler over de achterlijn. De daarop volgende corner door van Eijnsbergen wordt door Ayoubi net naast gekopt. En nog geen twee minuten later een overtreding op Franken  die door de goed leidende scheidsrechter Westhoff wordt beoordeeld met een vrij trap voor de Zuid. Van Eijnsbergen zijn schot vliegt rakelings over de kruising achter de goal. En dan in de 10de minuut een corner voor Woudenberg die vrij ingekopt kan worden waardoor Woudenberg op voorsprong komt 1-0. Een wake-up call voor de Zuid maar ze laten zich niet uit het veld slaan en stropen de mouwen op. In de 18de minuut een snelle aanval van de Zuid. Kort krijgt de bal aangespeeld en zet voor op de inkomende Imoussaten die de bal kan intikken en zodoende de gelijkmaker scoort 1-1. In de volgende minuten een tweetal kansen voor Woudenberg. Een schot op de goal van Versteegt verdwijnt voorlangs  en een afstandsschot wordt perfect gepakt door Versteegt. In de 29ste minuut een voorzet door van Eijnsbergen op Ayoubi die inkopt, zijn kopbal beland op de lat en stuitert terug in het veld. Van Eijnsbergen kan de bal oppakken en opnieuw inbrengen waar Ayoubi nu wel raakt kopt 1-2. Vijf minuten later is het van Zelst die aangespeeld wordt door Koelewijn en inkopt, maar zijn kopbal verdwijnt over de goal. Voor rust nog een tweetal kansen voor de Zuid waar de bal in plaats van in de goal over de goal geschoten wordt en daarna een bal die over de goal gekopt wordt. We gaan rusten met een tussenstand van 1-2.

In de 54ste minuut een lange bal op van Zelst die de bal doorspeelt op Kort, hij geeft voor, van Zelst mist m net en de opgekomen Imoussaten schiet, maar zijn schot verdwijnt voorlangs de goal over de achterlijn. Keeper Schennink speelt de bal naar een van zijn verdedigers die onder druk wordt gezet door Imoussaten, hij speelt de bal middendoor in de voeten van Franken. Hij bedenkt zich niet en passt direct naar Kort die zijn  man uitspeelt en voorzet op de vrijstaande van Zelst die de bal perfect langs keeper Schennink schiet 1-3. Er worden enkele wissels doorgevoerd bij zowel Woudenberg als Zuidvogels. Dan is het van Waveren die 2 minuten nadat hij in het veld is gekomen in de 74ste minuut de bal krijgt aangespeeld. Hij omspeelt zijn tegenstander en geeft voor op de vrijstaande van Zelst die de bal in de goal tikt 1-4. Het laatste kwartier van de tweede helft gebeurt en zoveel. Wat spelden prikjes over en weer die niet resulteren in doelrijpe kansen. Na 90 minuten maakt scheidsrechter Westhoff er een eind aan en Zuidvogels mag huiswaarts keren met drie punten op zak.

Aankomende zaterdag de streekderby Zuidvogels – BFC, de nummer een in onze ranglijst. Deze wedstrijd start om 14:45 uur op de Wolfskamer. Het zal wel druk worden, dus wees op tijd om een plekje op de tribune of langs het veld te bemachtigen.
En ik kan u alvast melden dat dinsdag 7 november om 20:00 uur Zuidvogels thuis oefent tegen het 1ste elftal van Hooglanderveen.