Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Vandaag de tweede wedstrijd van Zuidvogels na de winterstop. Na de eerdere winst in de vorige wedstrijd op Argon was de opdracht om vandaag weer drie punten te behalen om zodoende aansluiting te vinden met de top. En dat gebeurde ook in een enigszins eenzijdige wedstrijd waar Zuidvogels duidelijk de overhand had. Versteegt hoefde maar een enkele keer in te grijpen waar doelman Smorenburg er vier om zijn oren kreeg. Van Waveren was de gevierde man met de vier doelpunten op zijn naam met assists van resp. Kort, Camps, van Zelst en van Erkel. Schimmel speelde vandaag zijn laatste wedstrijd voor Zuidvogels.
De eerst volgende wedstrijd voor de Zuid is op dinsdag 13 februari om 20:00 uur uit bij Jong Almere City. Zaterdag 17 februari wordt dan de beker wedstrijd gespeeld uit bij Altius om 14:30 uur.

Al vanaf de eerste minuten probeert de Meern vroeg druk te zetten om zodoende te voorkomen dat de Zuid gevaarlijk kan worden. Al in de 11de minuut een voorzet van Kort, een overstapje van Kok en Korankye kan uithalen. Zijn schot kan net door Smorenburg uit de kruising over de achterlijn getikt worden. De daarop volgende corner door Franken wordt doorgekopt door Ebulue waarna Kort de bal net naast de goal kopt. Nog geen twee minuten later weer een corner voor de Zuid. Van Waveren ziet van Zelst randje zestien vrij staan, speelt de bal naar hem en zijn schot schampt de paal en verdwijnt over de achterlijn. De uittrap van Smorenburg wordt opgepakt door de Zuid waar Kort ingespeeld wordt door loopt naar de achterlijn en van Waveren vrij ziet staan. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje aangespeelt en tikt de 0-1 binnen. In de 36ste minuut dan een kans voor de Meern,  Prins krijgt de bal aangespeelt en kapt Ebulue uit en schiet, maar dat schot verdwijnt over de goal. Daarna een snelle uitbraak van de Zuid, Kort krijgt m aangespeeld en spurt richting de achterlijn. In zijn ooghoeken ziet hij van Zelst en van Waveren om het hardst sprinten, want beiden willen scoren. Kort geeft voor en van Zelst raakt de bal net verkeerd en tikt m in plaats van in de goal eroverheen. Vier minuten later van Erkel op Kok die speelt Kort aan die Camps aanspeelt, hij haalt de achterlijn en geeft voor op de inkomende van Waveren die de 0-2 scoort. We gaan rusten met een tussenstyand van 0-2.

Na de rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Zuidvogels maakt het spel en de Meern is niet bij machte hier wat tegenover te stellen. Al in de 51ste minuut is het weer raak. Ebulue kan opstomen tot aan de middenlijn, speelt de bal naar Kok, die speelt de bal naar Camps die hem doorkopt naar Kort. Die geeft de bal voor op de inkomende Camps, hij omspeelt zijn man en schiet de bal richting van Zelst die m net kan doortikken op van Waveren die vrij kan intikken 0-3. Hierna een pass van Camps op Franken, hij geeft de bal voor. Deze bal gaat over iedereen heen, maar van Erkel is scherp en plukt de bal voor de achterlijn weg en passt hem naar de inkomende van Waveren. Zijn schot verdwijnt in de korte hoek onder Smorenburg door 0-4. Van Waveren wordt dan bedankt voor zijn veir goals en wordt vetvangen door Imoussaten.  Die na nog geen twee minuten zijn eerste schot op de goal gepakt ziet worden door Smorenburg. En nog geen minuut later een kans voor van Zelst hij kan vrij opkomen en schiet van afstand op de goal waar Smorenburg de bal net achter kan tikken. De corner die daarop volgt wordt net achter gekopt.  Dan wordt Schimmel ingebracht en mag hij zijn laatste minuten voor de Zuidvogels spelen. Na een mooie combinatie van Korankye, Schimmel en Camps krijgt Korankye de bal terug maar wordt onderuit gehaald. Schimmel ziet zijn kans en eist de vrije trap op. Zijn schot verdwijnt helaas over de goal. De zoveelste overtreding op Kort is er een die volgens de goed leidende scheidsrechter Jensch rood waard is. Kort krijgt de bal aangespeeld en wordt achterna gezeten door een speler van de Meern die zonder enige intentie om de bal te spelen Kort van achteren neerhaalt. De wedstrijd kabbelt door naar het eind en met een 0-4 stand fluit scheidsrechter Jensch af.