Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het was vandaag een wedstrijd met twee gezichten een goed eerste helft voor de Zuid en een wat mindere 2de helft. Daarentegen had Batavia een mindere eerste helft en een betere tweede helft. Zuidvogels had in de eerste helft een tweetal grote kansen die erin hadden mogen gaan. Batavia had een paar kansen in de tweede helft. Uiteindelijk wist Batavia te scoren vanuit een corner waarna Merraki vrij kon inkoppen en Versteegt passeerde. Eindstand 0-1.

Een mooie zaterdagmiddag met op papier een spannende wedstrijd Zuidvogels – Batavia. Deze wedstrijd werd geleid door Martin Wateler geassisteerd door beide club grensrechters.  Al vanaf het begin was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, waar Zuidvogels in de 1ste helft beter was en de passes zuiverder waren en Batavia juist wat slordiger was in de passing. Gestreden werd er om iedere bal en al in de 5de minuut een combinatie tussen Kort en van Zelst die van Waveren aanspeelt maar die raakt de bal net aan waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt. In de 21ste minuut breekt van Waveren uit en gaat alleen op de goal af, zijn schot verdwijnt net naast de goal. De aanvallen volgen elkaar op in deze periode. In de laatste minuut van de eerste helft een pass op Kort. De grensrechter van Batavia vlagt voor buitenspel maar scheidsrechter Wateler oordeelt anders. Kort  sprint naar de achterlijn en ziet van Zelst voor de goal staan. Hij geeft voor en voordat van Zelst de bal kan spelen scheert een Batavia speler voorlangs en tikt de bal over de achterlijn. De corner door van Waveren wordt weggewerkt door Batavia. We gaan rusten met een 0-0 stand.

Na rust een beter Batavia, meer druk en scherper aan de bal. Zuidvogels daarentegen is wat slordiger. In de 49ste minuut een aanval van Batavia, maar het schot verdwijnt over de achterlijn. In de 53ste minuut denk Batavia een penalty te regelen maar scheidsrechter Wateler oordeelt een schwalbe, dus geel voor de Batavia speler. Maar Batavia blijft druk uitoefenen op de verdediging van Zuidvogels en niet veel later een schot wat via de lat over de goal van Versteegt verdwijnt. Na enkele wissels bij Zuidvogels en Batavia  is er in de 71ste minuut een corner voor Batavia. De bal wordt voorgegeven en de volledig vrijstaande Merraki kan ongehinderd inkoppen en scoort de 0-1.  In de 78ste minuut komt een speler van Batavia met gestrekt been in op Ciyhan. De goed leidende scheidsrechter Wateler geeft direct de rode kaart aan deze speler van Batavia. Batavia en Zuidvogels brengen weer wat wissels in. Zuidvogels zet druk op Batavia en in de laatste minuut nog een mogelijkheid voor de gelijkmaker. Vanuit een aanval door Zuidvogels wordt de bal voorgegeven en ingekopt, keeper van de Graaf tikt de bal weg en in de rebound kopt van Zelst de bal net naast de goal. De wedstrijd eindigt met een 0-1 overwinning voor Batavia.

Volgende week speelt Zuidvogels een uitwedstrijd bij Victoria, ’t Jagerspaadje 26, Loosdrecht. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. We gaan niet met de bus naar deze wedstrijd.  Na de wedstrijd zal het vernieuwde paviljoen bij Victoria officieel worden geopend door de burgemeester van Hilversum.