Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag kwam DVVA op bezoek bij de Zuidvogels. Een degelijk team die goed voetbal op de mat wil leggen. Deze wedstrijd werd geleid door de heer B. Benlamkaddem die de wedstrijd prima aanvoelde.  Zuidvogels was voorbereid op een pittige wedstrijd en de wil was er om het thuis publiek te laten genieten. En dat gebeurde ook, al was het pas in de 75ste minuut dat van Zelst middels een penalty scoorde en in de 91ste minuut Kort die een fout van keeper van Hattum afstrafte met een doelpunt. Een mooie 2-0 overwinning en zoals de Gooi & Eemlander kopte: “Zuid degelijk naar eerste thuiszege” en het Amsterdamsche Voetbal kopte: “DVVA erkent meerdere in Zuidvogels”, al met al een dik verdiende overwinning.

Al vanaf de eerste minuut zie je dat beide teams willen voetballen en middels hoog druk het de tegenstander moeilijk willen maken. En ook beide teams lukt het regelmatig onder die druk uit te voetballen en op te bouwen. Mooie duels volgen elkaar op en Zuidvogels is net iets scherper dan DVVA en weet steeds weer de vrije man te vinden. In de eerste helft al enkele kleine kansjes maar steeds is of de keeper of de verdediger een sta in de weg aan beide kanten. In de 37ste minuut een eerste grote kans voor Zuidvogels. Camps krijgt de bal en passt Kort in die opkomt over de rechter kant. Kort geeft voor op de inkomende van Zelst die de bal kopt op de goal maar net via de paal over de achterlijn verdwijnt. De eerste helft verloopt verder zonder noemenswaardige kansen.

Beide teams vangen de tweede helft aan zoals ze de eerste helft begonnen zijn, geen wissels dus. Al in de 46ste minuut een overtreding op van Zelst. Franken neemt die vrije trap maar deze is net te scherp en kan door keeper van Hattum gepakt worden. Kleine mogelijkheden volgen elkaar op aan beide kanten maar pas in de 61ste minuut een werkelijke kans voor de Zuid. Korankye passt de ball naar Kort die van Zelst vrij ziit staan. Van Zelst kopt de bal in maar die verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Camps ziet zijn kans in de 70ste minuut. Hij kan vrij opkomen en schiet vanaf afstand op de goal. Helaas verdwijnt zijn schot net over de goal. In de 72ste minuut een prima pass van Kok op van Zelst. Hij omspeelt zijn man en stoomt op maar wordt van achteren neergehaald. We denken nog even aan doorgebroken speler, maar de goed leidende scheidsrechter Benlamkaddem beoordeelt het als een gewone vrije trap. Van Eijnsbergen wil de bal net over de muur in het netje laten verdwijnen maar de muur is iets te hoog, dius wordt de bal weggewerkt. Nog geen 3 minuten later een handsbal van DVVA in de zestien en de Zuid mag een penalty nemen. Van Zelst schiet hard in de goal laat keeper van Hattum kansloos achter. Het ijs is gebroken en de Zuid staat voor. Een teken voor DVVA om nog meer druk te zetten, vers bloed in brengen en druk naar voren. Daardoor komen er wat meet kansjes voor de Zuid. In de 81ste minuut een vrije trap voor de Zuid, van Eijnsbergen geeft m voor, maar is net iets te scherp voor de inlopende Kort. In de allerlaatste minuut nog een grote kans voor de Zuid. Een lange bal over de verdediging van DVVA, van Zelst sprint, keeper van Hattum komt uit en schiet de bal weg die Kort met de borst kan aannemen. Hij omspeelt zijn tegenstander en scoort de 2-0, van Hattum is net te laat terug in zijn goal. Einde wedstrijd waar Zuidvogels verdient wint van opponent DVVA, eindstand 2-0

Aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd Zuidvogels - SVL. Deze wedstrijd start om 14:45.
Wij hopen u dan weer allemaal te zien op ons complex, immers na deze wedstrijd belooft het weer heel gezellig te worden in de kantine. Tot dan!!