1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6561730

VV Altius 2 – HSV De Zuidvogels 2 1 – 1 ( 1 – 0 )

Er was maar één team dat afgelopen zaterdag aanspraak maakte op de overwinning, en dat waren de rood-groenen. In (opnieuw) een ongekend fel duel, dit keer op bezoek bij de Hilversumse vereniging Altius, was het de Huizerse ploeg die er met twee afgekeurde doelpunten en ondanks twee gele kaarten met de volle winst vandoor had moeten gaan. Dat het anders liep was deels op het conto van scheidsrechter Bleumers te schrijven, die een steeds dubieuzere rol opeiste naarmate de wedstrijd vorderde. Onze verslaggever was ter plekke.

“Gefeliciteerd met een punt!” zei Andrea gekscherend tegen de leidsman van dienst nadat hij voor het eindsignaal had gefloten. Met dat signaal maakte hij een einde aan een wedstrijd met een enorm hectische slotfase waarin beide ploegen, ondanks de gelijke stand, nog vol voor de winst wilden gaan. Het zorgde voor strijd over en weer waarbij de emoties hoog opliepen. Die emoties was gelegenheidsspits Foppen niet helemaal de baas toen hij er in de loop van de tweede helft af werd gestuurd met geel (tijdstraf van 10 minuten, red.). Dat was precies in een fase waarin HSV De Zuidvogels de bovenliggende partij was en nadrukkelijk op zoek was naar een doelpunt. Een puntgave vrije trap van Wortel – die zich in de tweede helft uitstekend herpakte van een matig einde van de eerste helft – werd door niks en niemand aangeraakt, maar toch werd er gefloten voor buitenspel omdat Foppen in de baan van het schot zou hebben gelopen. Dat was niet het eerste discutabele moment van de wedstrijd, want ook in de eerste helft was de grensrechter van dienst erg enthousiast met zijn vlagsignaal toen Katty een afgemeten voorzet met zijn hak op prachtige wijze bij opnieuw Foppen wist te doen belanden. Deze twijfelde niet, haalde uit, maar nog voordat hij begon met juichen had de leidsman ook in die situatie gefloten. Het zou na de wedstrijd hét gespreksonderwerp zijn, maar wel dus nadat de punten al waren verdeeld. Gelukkig voor de Zuid wist de bedrijvige van Ruiswijk met een afgemeten voorzet het voorhoofd van Bosch te vinden, die tegendraads inkopte en de Hilversumse doelman wist te verschalken: 1-1.

Met 1-1 werd dezelfde uitslag neergezet als het duel vorig seizoen. Toen werd er op kunstgras gespeeld, terwijl dit keer besloten werd om het duel op het hoofdveld en dus op echt gras plaats te laten vinden. De hand van hoofdtrainer Fred Roest wellicht? Afgelopen week werd namelijk bekend dat de trainer van het tweede van Altius (Jeroen Flink, red.) niet meer verder zou gaan, waardoor de thuisploeg vroeg in het seizoen al voor een uitdaging staat. Ondanks zijn afwezigheid begon de thuisploeg niet onverdienstelijk, hoewel het natte en hobbelige veld hier ook een rol in zal hebben gespeeld, waardoor het veldspel van de bezoekers de eerste helft niet helemaal uit de verf kwam. Met de afwezigheid van vaste krachten Vreedeveld, Vrakking en Schaap (Youp, red.) vonden er in de basis elf behoorlijk wat mutaties plaats ten opzichte van het openingsduel een week eerder (4-2 winst tegen Hertha, red.); het zal een rol hebben gespeeld. Net als dat de kleine oogjes van Snakkers waarschijnlijk een rol speelden bij zijn gele kaart. In plaats van een sprint te trekken ging hij voor de voeten van de rechtsbuiten lopen toen deze werd gelanceerd: geel. De organisatie van de bezoekers klopte in de fase daarna niet helemaal meer, waardoor Altius tot kansen kwam en een van deze kansen wist te benutten. Nadien gingen de bezoekers niet bij de pakken neerzetten, maar gingen ze vol de strijd aan. Het collectief mag hierin zeker geroemd worden, net als dat de fenomenale redding van Mennenga in een een-op-een situatie tegen het einde van de wedstrijd ook niet onbenoemd mag blijven.

Met vier punten uit twee duels begint HSV De Zuidvogels in ieder geval niet onverdienstelijk, hoewel op dit moment met name het idee blijft hangen dat er meer in had gezeten. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen FC Almere, thuis om 12:30.