Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 1e ronde

Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

De hele dag was het weer redelijk tot aan de start van onze wedstrijd zaterdagmiddag om 17:00 uur. Maar ondanks de regen en de wind wist Zuidvogels een zeer verdiende overwinning te behalen op tegenstander Hoogland. In de 24ste minuut de 1-0 door van Zelst en nog geen zes minuten later was het weer van Zelst die de 2-0 voor zijn rekening nam. Twee minuten na de start van de 2de helft was het Ayoubi die de 3-0 scoorde en in de 78ste minuut was het van Kommer die drie minuten nadat hij in mocht vallen de 4-0 inkopte. En nog geen drie minuten later zette Kort de eindstand op het bord 5-0.

Al in de eerste minuut was het Yusha Boon die liet zien hoe je de bal langs keeper Bruins kon schieten. Een mooi voorbeeld wat de mannen van de Zuid konden gaan volgen. Al in de 3 minuut krijgt de Zuid een vrije trap randje zestien van Hoogland wegens een overtreding op Ciyhan. Van Eijnsbergen geeft de bal voor maar keeper Bruins tikt de bal weg. In de rebound is het van Zelst die zijn kans schoon ziet en uithaalt. Deze bal verdwijnt via een Hoogland speler over de achterlijn. De corner levert echter geen gevaar op voor Hoogland die de bal wegwerkt. In de 8ste minuut  een voorzet van Koelewijn op van Zelst. Zijn schot gaat dit keer over de goal. Direct hierna een snelle uitbraak van Hoogland maar de verdediging van Zuidvogels verovert de bal waardoor het gevaar geweken is. Twee minuten hierna opnieuw een aanval van Hoogland en dit keer is het Versteegt die redding brengt. In de 24ste minuut druk van Zuidvogels op de verdediging van Hoogland. Imoussaten blokt het schot van de verdediger van Hoogland. De bal stuitert voor de voeten van Van Zelst. Zonder aarzeling schiet hij de bal langs Bruins en scoort de 1-0. In de volgende minuten een tweetal aanvalletjes van Hoogland waar Versteegt redding brengt. In de 29ste minuut Komt Ciyhan opzetten over rechts, geeft de bal aan Franken, die op zijn beurt de bal weer door passt op Ciyhan. Hij speelt vervolgens van Zelst aan die de bal op zijn borst aanneemt en via de stuit hard inschiet 2-0. Vlak voor rust een opstootje vlak bij de dug-out van Hoogland tussen Ciyhan en zijn tegenspeler. Scheidsrechter Wassink, geassisteerd door mevrouw Verkerk en de heer van Rijswijk houdt alles goed in de gaten en besluit, nadat de gemoederen bedaart zijn, om geen kaarten uit te delen. We gaan rusten met een 2-0 stand.

Direct na rust een vrije trap voor de Zuid. Franken draait de bal voor de goal, van Zelst blokt zodat Kok de bal kan terug koppen op Ayoubi. Hij aarzelt niet en schiet de bal langs Bruins 3-0. In de hierop volgend minuten volgen de aanvallen van Hoogland elkaar op. Maar elke keer is het of de verdediging van de Zuid of Versteegt die de bal wegwerken. Hoogland blijft druk zetten maar de Zuid blijft achterin stand houden. In de 75ste minuut zoals ze weleens zeggen een gouden wissel. Imoussaten heeft wat last en wordt vervangen door van Kommer. Drie minuten na deze wissel is het Kort die opkomt zetten en de bal voorgeeft. Van Kommer staat vrij en kan de bal langs Bruins koppen 4-0. De pijp is leeg bij Hoogland want na drie minuten is het van Zelst die Kort aanspeelt. Hij schiet de bal perfect langs Bruins 5-0 wat tevens de eindstand is en Zuidvogels bekert door.

Aanstaande zaterdag hervatten we de competitie met een uitwedstrijd bij Woudenberg op sportpark de Grift: John F. Kennedylaan 116 te Woudenberg. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. De bus vertrekt vanaf Zuidvogels om 12:45 uur.
Uw reporter: Kees Visser (nog steeds op zoek naar een vaste reporter voor onze wedstrijden).