Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde Groep 1 laatste 32

Kininelaantje 6 -7
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6561730

Afgelopen zaterdag mocht Zuidvogels aantreden voor de bekerwedstrijd uit tegen Altius uit Hilversum. De Hilversummers hadden die ochtend al in de Gooi & Eemlander laten weten bij monde van Kloet dat ze hoopten op een bekerstunt en met een 3-2 winst. En het was duidelijk dat de messen geslepen waren in Hilversum. Er was veel publiek op de been en voor sfeer werd gezorgd door de aanwezigen. Met fysiek spel en druk op de tegenstander probeerde Altius Zuidvogels uit hun spel te halen. Maar dat is ze uiteindelijk niet gelukt.  Zuidvogels had al in de eerste helft drie keer gescoord door van Eijnsbergen, van Zelst en Kort waarna in de tweede helft de eindstand van 0-5 op het scorebord werd gezet door respectievelijk Kok en Kort.

Al in de 4de minuut is het duidelijk dat Altius met fysiek spel Zuidvogels uit haar ritme wil halen. Een aanval van achteren op de enkels bij van Zelst wordt terecht bestraft met een vrije trap voor Zuidvogels. Camps eist de bal op, geeft m voor en Ebulue mist de bal net waardoor Altius kan uitverdedigen. In de 13de minuut een steekpass van Kort op de opkomende Koelewijn, hij is sneller dan zijn verdediger Hendriks die Koelewijn van achteren neerhaalt. Scheidsrechter Stuurman kan niet anders dan een vrije trap toekennen aan de Zuid. Van Eijnsbergen ziet zijn kans schoon en eist de bal op. Hij schiet de bal over het muurtje in de rechter bovenhoek van de goal onbereikbaar voor keeper Snoek 0-1. In de 18de minuut verovert Tat de bal en stoomt op, passt de bal op Kort die zijn tegenstander omspeelt en schiet de bal net langs de linkerkant van de paal in het zijnet. In de 25ste minuut een prima aanval van Zuidvogels. Van Eijnsbergen passt de bal naar Korankye, hij geeft een steekpass op Kort die sneller is dan zijn verdediger en geeft de bal voor op van Zelst die de 0-2 intikt. In de 32ste minuut kan van Eijnsbergen de bal veroveren omdat twee spelers van Altius elkaar in de weg lopen. Hij  speelt Kort aan die de bal in een kluts mee kan nemen en scoort en 0-3. Er volgen nog enkele aanvallen van Zuidvogels maar die leveren geen doelpunt op. We gaan rusten met een 0-3 stand.

Na rust is het pas in de 59ste minuut dat Zuidvogels een kansje krijgt. Een strakke pass op Kort die op de goal afgaat maar onderuit wordt gehaald maar wordt afgefloten voor buitenspel. In de 65ste minuut wordt de bal uitverdedigt door Kok en Kort sprint naar de bal en kan de bal net naar van Eijnsbergen spelen waarna kort tegen de grond wordt gewerkt door Lam die daarna doorstoomt op van Eijnsbergen en hem ook onderuit schoffelt. Dit heeft een opstootje tot gevolg waarna scheidsrechter Stuurman enkel gele kaarten uitdeelt. In de73ste minuut ontvangt Kort de bal en sprint richting de zestien waar hij onrechtmatig wordt afgestopt. De vrije trap wordt genomen door van Erkel die de nonchalant teruglopende Kort aanspeelt die direct schiet maar een graspolletje ervoor zorgt dat de bal iets opstuit zodat zijn schot ruim over de goal verdwijnt. In de 77ste minuut een strakke pass van Tat op de vrijstaande Kort, hij neemt de bal aan tikt m naar Ayoubi die m weer terug passt op Kort die de achterlijn haalt en voorgeeft op de inkomende Kok. Hij schiet de bal feilloos langs Snoek en scoort de 0-4. En nog geen minuut later is het Tat die van Erkel aanspeelt die de bal scherp voorgeeft waar Kort de bal perfect langs Snoek in de goal laat belanden 0-5. Dit is tevens de eindstand en Zuidvogels gaat door in de beker naar de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag de volgende competitiewedstrijd. We gaan dan naar Lelystad voor de uitwedstrijd tegen Batavia, adres Doggersbank 3, Lelystad. Deze wedstrijd start om 15:00 uur. De bus vertrekt om 13:15 uur vanaf de Wolfskamer.