28 september 2013 14:30

Selier, B.S.

Competitie: ARC - Zuidvogels                         0 – 4     (rust 0 – 3)
Scheidsrechter: B.S. Selier

De vierde wedstrijd van deze competitie is uit tegen het altijd lastige ARC uit Alphen aan den Rijn. Prachtig voetbalweer, op een mooi complex en met twee goede teams zullen naar verwachting een garantie zijn voor een mooie wedstrijd.

Het jonge Zuidvogels gaat direct fel van start en dicteert het spel de eerste vijftien minuten van de wedstrijd. ARC komt er in deze periode nauwelijks aan te pas. De Zuidvogels zijn feller in de duels en laten goed verzorgt voetbal zien. Helaas verzuimen ze de geboden kansen te verzilveren om al vroeg van ARC weg te lopen. In de 15e minuut is het dan toch raak als spits Niels van der Zaal slim tussen de verdediging en de keeper blijft hangen na de zoveelste afgeslagen aanval. Een terugspeelbal komt precies in zijn voeten en hij twijfelt geen moment, omspeelt de keeper en scoort uit een moeilijk hoek meer dan terecht de 0-1. Helaas laat Zuidvogels het goede spel van het eerste kwartier dan even los en komt ARC beter in de wedstrijd. Echt gevaarlijk wordt het niet of ze vinden keeper Pascal Doest op hun weg. Na ruim een klein half uur voetbal weet Zuidvogels echter toch de 0-2 te maken, op dat moment tegen de verhouding in van het vertoonde veldspel. Uit een pas van de bijna onvermoeibare middenvelder Rutger van de Pol scoort Timo Boot door de keeper van ARC mooi uit te spelen en de bal in te tikken. Bij ARC gaan dan even de koppies hangen, want dit had men niet verwacht. Als dan ook nog op slag van rust uit een voorzet Jermain Cikic Zuidvogels door een doelpunt van Sebastian Meek uitloopt naar 0-3 (zie foto) is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Met een comfortabele 0-3 voorsprong beginnen beide ploegen aan de tweede helft. Zuidvogels gaat door waar het gebleven was. Met goed veldspel en veel druk op de bal weet het ARC ver van het doel te houden en enige kansen te scheppen. In de 49e minuut maakt Timo Boot een wat onnodige handsbal wat hem een gele kaart oplevert. Echter binnen minuut maakt hij een tweede, lichte overtreding en geeft scheidsrechter Selier hem zijn tweede gele kaart en dus rood. Hier had de overigens goed fluitende leidsman wellicht wat meer gevoel voor de wedstrijd kunnen tonen en de kaart niet moeten geven. Voor ARC was dit echter het sein om toch nog eens aan te zetten. Maar aan alle aspiraties van ARC komt al gauw een eind als Zuidvogels in een ondertal situatie ook de 0-4 weet te scoren. Uit een corner van Jermain Cikic schiet aanvoerder Danny Scholte de bal hard in het doel. In de 60e minuut komt ook ARC met tien man te staan als nr. 5 Buynink ook tegen zijn 2e gele kaart aanloopt en het veld kan verlaten. Zowel Zuidvogels als ARC krijgen nog kansen om te scoren maar de gastheren komen niet verder dan een bal op de paal. Scheidsrechter Selier houdt het na 92 minuten voor gezien en fluit voor het eindsignaal met eindstand van 0-4.

Zuidvogels verslaat ARC met toch verrassend grote cijfers en staat op basis van het doelsaldo na vier wedstrijden aan kop, samen met LRC uit Leerdam en VVZ’49 uit Soest. De komende week speelt Zuidvogels om 14:30 uur thuis  tegen ASC Nieuwland.