Informatie - HSV De Zuidvogels

Informatie

Informatie

Vrijwilligers zijn we allemaal 

Vrijwilligers super belangrijk en ontzettend fijn dat er zoveel Zuidvogels zijn die nu al hun steentje bijdragen. Daar zijn er ook veel bij waar we rustig kunnen spreken over het bijdragen van een STEEN. Als eerste namens de hele club en al die anderen die op ons complex plezier hebben: dank jullie!  

In 2017 hebben wij het Zuidvogels vrijwilligersbeleid vastgesteld. Waarom was dat ook alweer. Als eerste duidelijkheid, als tweede iedereen (moet) meedoen. We hebben een geweldige club waar we allemaal plezier beleven, maar ook allemaal nodig zijn om dat zo te houden. Dat gaat niet vanzelf en het kan niet alleen afhangen van de mensen die nu al veel doen, soms misschien zelfs teveel. 

Uitgangspunt bij Zuidvogels is: 

Samen doen, Samen genieten 

De eerste helft van het seizoen 2017 – 2018 worden de werkzaamheden/taken voor alle commissies vastgelegd. Dan is er voor iedere commissie een aantal mensen die zorgt dat het loopt en dat er voor doe-dingen een redelijke groep is die als het nodig is de handen uit de mouwen steken. Neem als voorbeeld de commissie die over de accommodatie gaat. Je hebt een aantal mensen nodig die het voortouw nemen, die de commissie als het ware dragen. Zij kunnen vervolgens een beroep doen op een achterliggende groep van bv 20 mensen die ingedeeld worden om iedere zaterdagochtend te zorgen dat het complex speelklaar is: schoon, doeltjes klaar, konijnengaten gezocht en opgevuld. 

Veel is er natuurlijk al ingevuld, maar er moeten ook nog veel mensen bij komen. Heel simpel omdat veel handen het werk lichter maken. maar vooral ook omdat wij de club zijn en die club met zijn allen levend houden.  

Wij zullen een systeem zoeken en gaan gebruiken waar iedereen zich kan inschrijven om zich beschikbaar te stellen voor doe-dingen of kenbaar kan maken om meer coördinerend werk te doen vanuit de ‘vaste’ bezetting van de commissie. 

Als eerste zal er een verzoek uitgaan voor mensen die samen de vrijwilligerscommissie willen vormen. Taken van deze commissie staan hier omschreven. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!