VOG bij HSV De Zuidvogels - HSV De Zuidvogels

VOG bij HSV De Zuidvogels

VOG bij HSV De Zuidvogels

HSV De Zuidvogels wil al zijn leden een veilige sportomgeving bieden en heeft diverse stappen gezet om dit te waarborgen. In 2017 hebben we twee VertrouwensContactPersonen geintroduceerd (de VCP'ers), in 2018 is de Jeugd Veilig Actief kwalificatie ontvangen en de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) geïntroduceerd. 

Elk jaar zullen nieuwe vrijwilligers die een rol hebben binnen HSV De Zuidvogels gevraagd worden om een VOG te verstrekken. Iedereen die een VOG inlevert kan zijn vrijwilligerstaken continueren, indien er geen VOG wordt ingeleverd zal de vrijwilliger zijn taken moeten neerleggen.

Hoe werkt het aanvraagproces? HSV De Zuidvogels vraagt een VOG aan voor vrijwilligers met het profiel 'Personen' of het profiel 'Personen & Geld', de keuze van het profiel is afhankelijk van de taken van de commissie waarin de vrijwilliger zit. Voordat de aanvraag wordt verstuurd naar het Ministerie van Justitie, ontvangt de vrijwilliger een e-mail met daarin informatie over het proces en de stappen die hij kan nemen om de VOG te krijgen. Het Ministerie van Justitie zal de aanvraag beoordelen en de VOG naar de vrijwilliger sturen. De vrijwilliger laat daarna zijn VOG registeren bij HSV De Zuidvogels, deze registratie zal binnen 3 maanden na het ontvangen van de aanvraag plaats moeten vinden.

Voor vragen over de VOG kun je contact opnemen met de VCP'ers Theo Kreuning (vcp@hsvdezuidvogels.nl) en Angelique van Efferink (vcp-v@hsvdezuidvogels.nl) of met Barbara Koetze van het bestuur (secretaris@hsvdezuidvogels.nl).

 

FAQ

Waarom introduceert HSV De Zuidvogels de VOG?
  • We vinden het belangrijk dat al onze leden zich veilig voelen bij HSV De Zuidvogels en hebben daarom afgesproken dat we ons laten kwalificeren voor ‘Jeugd Veilig Actief’, onderdeel hiervan is het aanvragen van een VOG.
Geldt de VOG voor iedere vrijwilliger?
  • Ja, iedere vrijwilliger (betaald en onbetaald) zal een VOG moeten aanvragen zodat hij zijn vrijwilligerstaken kan blijven uitvoeren.

Hoe kan ik mijn VOG laten registeren?
  • Je moet de originele VOG inleveren bij HSV De Zuidvogels. In de periode dat de kantine open is, kun je deze inleveren in de brievenbus bij het wedstrijdsecretariaat. De VOG kan ook opgestuurd worden naar HSV De Zuidvogels, t.a.v. B. Koetze, Postbus 312, 1270 AH, Huizen. 

Hoe lang duurt het voordat ik de VOG ontvang van het Ministerie van Justitie?
  • Het Ministerie van Justitie verstrekt de VOG 4 weken nadat de aanvraag is gedaan. Indien er aanvullend onderzoek nodig is, dan duurt het 8 weken voordat het Ministerie terugkoppeling geeft.

Wordt HSV De Zuidvogels geinformeerd over het wel of niet verstrekken van de VOG?
  • Nee, het Ministerie van Justitie informeert alleen de vrijwilliger.

Kan ik weigeren een VOG aanvraag te doen?
  • Ja, dat kan. Je zult dan echter je vrijwilligerswerk bij HSV De Zuidvogels moeten neerleggen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!