Terechte bekerwinst Zuidvogels op Huizen (3-0)

88'

Mannen, 1, Groep 1 004

22 augustus 2015 14:30

Henshuijs, P.

De eerste bekerwedstrijd in deze poule was die tegen buurman en Hoofdklasser Huizen. Op een warme en goed-bezette rood-groene zijde van de Wolfskamer was het Zuidvogels, dat na een gelijk opgaande 1e helft na rust het verschil maakte door meer gretigheid aan de dag te leggen dan de geel-groene opponent. Via goals van Ricardo Tat en 2x Chad de Jong werden de eerste drie punten in deze poule een prooi voor de Zuidvogels, dat hiermee een goede start heeft gemaakt.

Op een prima (gesproeide) kunstgrasmat openden beide teams voorzichtig, Huizen keek de kat wat uit de boom en Zuidvogels durfde niet echt aan te dringen. Sterker nog, de verdedigers van de thuisploeg volhardden in gevaarlijke terugspeelballen op keeper Frank Mol, die echter zeer attent hierop was en dreigend gevaar telkens kon afwenden.

De thuisploeg kroop na een kwartier wat meer uit de schulp en creëerde een kans via Lesley Vlieger die werd weggestoken door Michel de Wit, keeper Verkerk pareerde diens inzet kundig. Na 25 minuten een grote mogelijkheid voor Huizen, Aaron Klaassen ontsnapte over links aan zijn verdediger Daryl Yngard en speelde centraal Denny van Loen vrij in de ‘16’, met een katachtige reactie van Frank Mol op zijn inzet werd een zekere goal voorkomen door de doelman, hij hield zijn ploeg hiermee in de wedstrijd.
Vlak voor rust nog een schietkans voor Ricardo Tat, zijn inzet werd gestopt door keeper Verkerk.

Na de thee een ongewijzigd Zuidvogels, dat gaandeweg meer duels op het veld ging winnen. Met name de lengte in de voorhoede en de duelkracht op het middenveld zorgden ervoor dat de rood-groenen de overhand kregen in de wedstrijd. Een kopbal van Danny Roozendaal in de 55e minuut (naast het doel) was de ouverture voor een sterk 2e gedeelte. In de 59e minuut kwam Zuidvogels op voorsprong, Lesley Vlieger verlengde slim een inspeelpass op de doorgelopen Ricardo Tat, vanaf 20 meter haalde hij zuiver uit met rechts, de bal verdween in de uiterste linkerhoek onder Verkerk door (1-0).
Huizen moest het antwoord schuldig blijven op de mannelijke manier van duelleren van de thuisploeg en moest noodgedwongen meer naar achteren. Hidde van Erkel legde veel arbeid aan de dag op het middenveld en stak in de 65e minuut Danny Roozendaal op rechts vrij, zijn inzet verdween net naast het doel.

De wissel in de 73e minuut bij de Zuidvogels was een ‘gouwe’, Chad de Jong als krachtmens op links verving de leeggespeelde Lesley Vlieger. Huizen trachtte de gelijkmaker te forceren en ging achterin ruimte weggeven. Arjen Boekweit vulde vervolgens voor Zuidvogels de ‘9-positie’ in het laatste kwart van het duel prima in, een inspeelpass verlengde hij ineens op de voluit sprintende Chad de Jong, hij kapte zijn tegenstander uit en rondde prima af in de rechterhoek (2-0). En de thuisploeg ging door, met veel energie werden de duels gewonnen en dat leverde in de 87e minuut de (3-0) op, een verre ingooi vanaf rechts werd half doorgekopt door Arjen Boekweit, de botsende bal kwam in de ‘5-meter’ voor de voeten van Chad de Jong, die simpel kon afronden.
Huizen trachtte nog de eretreffer op het bord te krijgen, met alle beschikbare lengte voorin werd getracht een doelpunt te maken, de Zuidvogels-verdediging met aan het hoofd keeper Frank Mol gaf echter niets meer weg. De goed leidende arbiter Preston Henshuijs uit Amsterdam floot na 90 warme minuten voor het einde, Zuidvogels verdiende de winst met name door een energiek en volwassen gespeelde 2e helft.

Dinsdag de 2e wedstrijd in deze poule, dan wacht zondag Hoofdklasser SDO in Bussum, aanvang: 20.00 uur.