88'

Mannen, 1, Groep 1 004

25 augustus 2015 20:00

Oussoren, T.

Het 2e duel voor de beker was die tegen SDO in Bussum, een avondwedstrijd onder regenachtige omstandigheden. Op een snel (want nat) kunstgrasveld was de eerste helft bijna compleet voor Zuidvogels, wat slechts 1x kon scoren. Op slag van rust maakte SDO zijn eerste mogelijkheid direct af. 1-1 bij rust derhalve.
Na rust liet Zuidvogels onbewust het initiatief aan SDO, wat op een 2-1 voorsprong kwam. Tot 2 minuten voor tijd Hidde van Erkel zijn 2e van de avond maakte, een prima ingehouden schot in de rechterhoek. Eindstand: 2-2

De wedstrijd begon goed voor Zuidvogels, het was feller in de duels en had het merendeel van het balbezit. Rechtsback Daryl Yngard was weer opvallend aanwezig met stevig (maar correct) ingrijpen, rushes naar voren en zijn specialiteit: verre ingooien. Ook het middenveld van de rood-groenen zette goed druk op de tegenstander en kwam hierdoor vaak in balbezit.

Enig kritiekpunt was de matige laatste pass om tot scoren te komen, dat ontbrak er nog aan.

De voorsprong kwam er in de 39e minuut na prima “doordekken” van Daryl Yngard op het middenveld en vervolgens een slimme pass op de vrijgelopen Hidde van Erkel. Die liet zien over een prima afgemeten schot te beschikken, zijn beheerste inzet van 21 meter ging met een stuit langs doelman Donovan Wal (0-1).

Hierna een fase dat Zuidvogels vergat door te drukken en SDO iets terug liet komen in de wedstrijd. Op slag van rust viel plotseling toch de gelijkmaker, na een crosspass naar rechts werd de bal via een kluts voor het doel geslingerd en fraai ineens afgemaakt door Desley Groenenwegen (1-1).

Na rust was Zuidvogels een kwartier lang niet bij de les, het liet SDO te veel naar voren voetballen zonder daar iets tegenover te zetten. De Bussummers kwamen dan ook op voorsprong na weifelend ingrijpen in het hart van de defensie, Djoey Dorresteijn was de afmaker voor de blauw-witten (2-1).

De wedstrijd ging een rommelige fase in, Zuidvogels veranderde van concept om de gelijkmaker te forceren. Lengte werd voorin ingebracht en getracht werd rond de ‘16’ van SDO ‘oorlog’ te maken en tweede ballen te winnen. Dat verliep niet gestroomlijnd, maar SDO moest toch terug. En 2 minuten voor tijd viel dan toch de gehoopte gelijkmaker, weer was het Hidde van Erkel die het overzicht behield en in een woud van benen de bal van 20 meter binnen prikte (2-2).

Een goed resultaat voor Zuidvogels in een uitwedstrijd en voorlopig nog koploper in deze bekerpoule met 4 punten.
A.s. zaterdag het 3e en laatste duel in deze poule, dan ontvangt Zuidvogels het Purmerendse Purmersteijn. Aanvang van dit duel: 17.00 uur