Ondanks (1-2) verlies bekert Zuidvogels door

88'

Mannen, 1, Groep 1 004

29 augustus 2015 17:00

Akkaya (Ferit), F.

Een curieuze ontknoping van deze bekerpoule, dat werd wel duidelijk. Voorafgaand aan de 3e wedstrijd tegen Purmersteijn stond Zuidvogels er qua puntenaantal (4) schijnbaar het beste voor van de 4 ploegen, nadat de kruitdampen om 18.45 uur waren opgetrokken bleek de rood-groene formatie met de hakken over de sloot toch de volgende ronde te hebben gehaald, na zelf met 1-2 te hebben verloren van Purmersteijn.

Met dank aan buurman Huizen, dat in het uitduel met SDO in Bussum na een 2-0 achterstand bij rust, toch nog met 2-2 gelijkspeelde.

Conclusie na 3 wedstrijden: de 1e klassers Purmersteijn en Zuidvogels bekeren door, de hoofdklassers SDO en Huizen blijven steken in de 1e ronde. Verrassend dus!

Het duel met Purmersteijn kreeg een dramatische en voor Zuidvogels vervelende wending na 20 minuten in de 1e helft: een overtreding van Lesley Vlieger werd door arbiter Akkaya ‘zwaar’ beoordeeld, tot ongenoegen van Vlieger. Na een woordenwisseling tussen beide hoofdpersonen, zond Akkaya Lesley Vlieger met een directe rode kaart van het veld, de thuisploeg moest met 10 man verder.

Dat beïnvloedde het vervolg van het duel in grote mate, Zuidvogels moest noodgedwongen van tactiek veranderen en Purmersteijn moest zich instellen op een man- meer situatie op het veld.

De 1e helft was na minuut 20 redelijk in evenwicht, nadat de thuisploeg in de eerste fase eigenlijk niet veel te duchten had van Purmersteijn. Centrumspits Arjen Boekweit had een 2-tal mogelijkheden om de score te openen, maar liet dit na. In de 18e minuut was het Zuidvogels-goalie Frank Moll die in een 1-op-1 met Aramez Poepon de zenuwen in bedwang hield en de 0-1 voorkwam. Tot aan de rust verder geen bijzonderheden.

Na rust trachtte Zuidvogels de tegenstander uit de ‘16’ te houden, zodat minimaal de nul op het bord gehouden kon worden. Dat kostte veel kracht voor de 10 veldspelers, die conditioneel diep moesten gaan. Purmersteijn werd gaandeweg sterker en combineerde een aantal malen tot aan keeper Mol, tot dan toe zonder succes. In de 63e minuut kwam dan toch de openingstreffer op het bord, Purmersteijn versierde min of meer een penalty na een buiteling van hun spits over de handen van Frank Mol, Akkaya wees naar de stip en Aramez Poepon benutte deze buitenkans koel (0-1).

Gezien de tussenstand bij SDO – Huizen leek het bekeravontuur voor Zuidvogels hier tot een einde te komen, Purmersteijn vergrootte zelfs de voorsprong 7 minuten voor tijd, een combinatie door het midden werd afgerond door Bas Vellema (0-2).

Een compliment aan het hard knokkende Zuidvogels, het gaf de moed niet op en invaller Jermain Heldoorn verlengde 2 minuten voor tijd slim op Arjen Boekweit die koel de (1-2) binnenschoof. Even leek nog een gelijkspel tot de mogelijkheden te behoren, maar de lange ballen naar de ‘luchtmacht’ bij Zuidvogels voorin vielen niet goed. Einduitslag: 1-2

Bij het verlaten van het veld kwam de melding binnen dat 10 km verderop Huizen alsnog gelijk had gespeeld bij SDO, dus bekerden én winnaar Purmersteijn én verliezer Zuidvogels alsnog door naar de 2e ronde.

Volgende week zaterdag de openingsronde van de competitie, dan ontvangt Zuidvogels het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Montfoort. Aanvang: 14.30 uur.