Toch boeiende (1-1) bij Zuidvogels - Montfoort

57'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

5 september 2015 14:30

Waveren, T. van

Normaal gesproken zijn wedstrijden die eindigen in 1-1 niet altijd het aanzien waard, dit duel was daar vanmiddag toch een uitzondering op. Zuidvogels en Montfoort schotelden het publiek in de openingswedstrijd van het seizoen een interessante partij voor. De grootste kansen op een treffer waren voor de bezoekers uit Montfoort, terwijl Zuidvogels eigenlijk in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. In de laatste fase speelde het zelfs met een man-meer op het veld, de constante druk op het Montfoort-doel leverde echter niet meer dan een punt op. En daar was Montfoort na afloop het meest tevreden mee.

Het duel begon direct vol passie, veel duels op het middenveld waren het gevolg. Montfoort had met name in de beginfase het spel in handen en kwam al na 9 minuten op voorsprong: een gewonnen duel op het middenveld leverde een steekpass op de wegsprintende rechtsbuiten Mitchel Bottenheft op, hij ontdeed zich van Jim Schiks en bleef koel voor de uitgelopen Frank Mol (0-1).

Zuidvogels schakelde een versnelling hoger en zocht de aanval via met name de rechterflank: Daryl Yngard denderde een paar keer langs de vleugelverdediger, zijn voorzetten misten nog precisie. Mogelijkheden waren er verder voor Ricardo Tat en Rutger v.d. Pol, hun inzetten misten het doel. In de counter was Montfoort nog eenmaal levensgevaarlijk, niet opletten van het centrale duo bracht Fahd Rouas vrij voor Frank Mol, hij tikte diens inzet op spectaculaire wijze uit zijn doelmond.

In de 32e minuut veerde het publiek op, een voorzet van Danny Roozendaal werd doeltreffend ingekopt door Jermain Heldoorn, volgens scheidsrechter van Waveren echter met inbegrip van een duwfout: geen goal dus. Vlak voor rust nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, een mooie combinatie tussen Daryl Yngard, Arjen Boekweit en Jermain Heldoorn werd door de laatste voorlangs het doel van Robin Vianen geschoven.

Na rust een Zuidvogels op ‘scherp’ dacht eenieder, maar na 30 seconden lag al bijna de 0-2 in de touwen: slordig verdedigen bracht Joost van Apeldoorn vrij voor keeper Frank Mol, met een uiterste krachtsinspanning en met hulp van de paal huppelde de bal naast het doel…

Na 57 minuten dan toch de verdiende gelijkmaker voor de rood-groenen, de onvermoeibare centrumspits Arjen Boekweit verlengde met het hoofd en Ricardo Tat rondde keurig af (1-1). Drie minuten later stonden de bezoekers met 10 man op het veld, Mitchel Bottenheft pakte een nogal domme 2e gele kaart in een duel en kon inrukken. Zuidvogels verhoogde de druk op de blauw-witte verdediging, die somtijds kraakte in zijn voegen. Arjen Boekweit schoot te zacht in met links en invaller Yannick Schaap (voor Jermain Heldoorn) richtte van 5 meter met links te hoog, zijn inzet ging ruim over.

Tien minuten voor tijd nog een verrassende knal van Montfoort aanvoerder Bart Roelofs, zijn afstandsschot ging via de deklat over. Een hevig aandringende thuisploeg trachtte in de laatste 5 minuten via de flanken een opening in de defensie van Montfoort te vinden voor de overwinning, maar verder dan een harde inzet van Danny Roozendaal die over ging kwam Zuidvogels niet.

Spijtig, gezien de passie en de inzet van de thuisploeg had het meer verdiend dan een punt, maar de bezoekers kregen toch de grootste kansen.

Volgende week de reis naar het voor Zuidvogels onbekende Sliedrecht, dat uit bij Woudenberg met 2-3 aan het langste eind trok.