87'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

12 september 2015 14:30

Vriesenga, D.R.

Met 10 man voor een resultaat knokken, met veel energie een 2-0 achterstand ombuigen naar 2-2 en dan op de valreep toch met 3-2 verliezen. Dat overkwam Zuidvogels vanmiddag tegen opponent Sliedrecht in de gelijknamige plaats, wat uiteraard na afloop zure gezichten opleverde bij de Huizer aanhang.

Het voor de Huizers onbekende Sliedrecht werd op een natuurgrasmat met open vizier bestreden door de Coto-formatie, met een weliswaar compact staande achterste en middelste linie werd vanaf het beginsignaal toch gekozen voor de directe voetbaloplossing: een snel ingespeelde bal op centrumspits Arjen Boekweit, die vandaar uit zijn vleugelspitsen of aansluitende middenvelders bediende.

De thuisploeg had hier duidelijk moeite mee, Zuidvogels was in het eerste halfuur de bovenliggende partij. Ricardo Tat kreeg in de beginfase al een aardige mogelijkheid tot scoren, de kans hierop werd verprutst.

Sliedrecht probeerde door de hechte linies van de bezoekers te combineren, maar deed dat in een te laag tempo om de rood-groenen te zeer te verontrusten.

In de 26e minuut dacht Zuidvogels op voorsprong te komen, een knappe actie van Arjen Boekweit resulteerde in een breedtepass op linkerspits Jermain Heldoorn die de bal in de uiterste linkerhoek schoof. De arbiter telde de goal maar ging toch verhaal halen bij de grensrechter van de thuisploeg, na enige deliberatie werd het doelpunt alsnog afgekeurd wegens vermeend buitenspel…

Een tegenvaller voor de bezoekers en de blauw-witte thuisploeg putte hier wat hoop uit. Dat resulteerde in de 42e minuut in een verrassende (1-0), een corner werd slecht verdedigd door de bezoekers en volkomen vrijstaand bij de 2e paal kopte Paul Scheurwater de eerste de beste kans voor Sliedrecht binnen.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld, Zuidvogels zocht waar mogelijk de aanval en Sliedrecht trachtte in de counter de vrijgekomen ruimtes te benutten en wachtte op foutjes van de bezoekers. Daar heeft het ook wel de ploeg voor, met name centrumspits Dennis Verhoef was een lepe speler hierin. Hij was het dan ook die in de 55e minuut een snel uitgevoerde counter over rechts via invaller Shurnell Francois droog afrondde (2-0).

‘Kat in het bakkie’ voor de thuisploeg zou je zeggen, zeker na de 59e minuut toen de Zuidvogels met 10 man kwam te spelen: om nog altijd onverklaarbare redenen werd centrumverdediger Tim Horsmeier met rood van het veld gestuurd na een overtreding.

Dat pakte toch anders uit, Zuidvogels begon over het hele veld 1-op-1 te spelen en drukte de thuisploeg met veel energie naar achteren. Dat leverde in de 63e minuut de aansluitingstreffer op, Ricardo Tat werd na een combinatie met Arjen Boekweit aangetikt in de ‘16’ en arbiter Vriesenga wees naar de stip, Arjen Boekweit was ongenaakbaar en knalde de (2-1) binnen. De bezoekers roken bloed en bleven via de zijkanten het doel van Bas-Jan Munten bestoken. Eén van die aanvallen over rechts werd keurig voorbereid door rechtsback Daryl Yngard in de 76e minuut en met wat hulp van de keeper afgerond door weer Arjen Boekweit (2-2).

De laatste fase brak aan, met een man meer was de thuisploeg somtijds dreigend, maar niet doeltreffend. Tot de 87e minuut, een uitverdedigde voorzet werd onbedoeld centraal voor de voeten van de opgerukte Paul Scheurwater gekopt, die haalde zonder nadenken van 20 meter uit en raakte vol de zijkant van het gezicht van Ricardo Tat: Frank Mol was hier volkomen kansloos op (3-2), een eigen goal dus.

Ondanks een laatste offensief van Zuidvogels, bleef deze stand ongewijzigd. De thuisploeg was erg gelukkig met de 3 punten, dat was wat telde…

Volgende week een thuiswedstrijd van Zuidvogels tegen DFS Opheusden, wellicht de eerste 3-punter voor de Huizer ploeg in deze competitie.