Zuidvogels na rust pas wakker tegen DFS (1-1)

63'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

19 september 2015 14:30

Leijdekker, V.

Ondanks alle goede bedoelingen vooraf, was Zuidvogels voor rust geen schim van zichzelf en mocht het blij zijn dat het maar 0-1 voor de bezoekers uit Opheusden was. Na rust rechtte het toch de rug en met hernieuwde energie werd er alsnog een punt uit het duel gehaald na de gelijkmaker van Ricardo Tat (1-1).

De wit-blauwen uit Opheusden begonnen goed aan het duel, Zuidvogels liet de gasten veel te gemakkelijk combineren op het middenveld. Gelukkig werd hun technisch veldoverwicht nog niet in goals uitgedrukt. Sterker nog: de eerste mogelijkheid was zelfs voor de Zuidvogels, een voorzet van Ricardo Tat vanaf rechts werd op vijf meter van doelman Veeneman volkomen gemist door Rutger v.d. Pol. Twee minuten later werd er een goal van Yannick Schaap afgekeurd wegens buitenspel en vanaf dat moment nam DFS het heft in handen.

Op het middenveld creëerden ze telkens een man meer en het was wachten op de treffer. Die kwam er ook in de 23e minuut: Elvin Hardeveld werd gelanceerd vanaf het middenveld en de spits rondde de steekpass fraai af (0-1).
Zuidvogels was na de goal de kluts volkomen kwijt en DFS kreeg vijf minuten erna nog een dot van een kans op 0-2, weer was het Hardeveld die ontsnapte aan het centrale verdedigingsduo en produceerde een lob van 20 meter die over keeper Mol maar ook via de deklat over stuiterde.

Met hangen en wurgen probeerde de thuisploeg de rust te halen en kreeg het zelfs nog een mogelijkheid op de onverdiende 1-1 op dat moment, Yannick Schaap kwam een voet tekort om een scherpe voorzet van Ricardo Tat binnen te glijden. Een gelukkige (maar) 0-1 bij rust derhalve.

In de rust werden door coach Fernandez Coto de bekende puntjes op de i gezet, veel slechter dan de eerste helft kon het ook niet. En Zuidvogels begreep nu wel dat er uit ‘een ander vat getapt’ moest worden om resultaat te boeken, de duels werden feller en het tempo ging omhoog. Rechtsback Daryl Yngard stoomde weer meerdere keren over de zijkant naar voren en pompte de nodige energie in het duel. Ook Michiel Foppen won nu het merendeel van zijn duels in de lucht, dat zweepte de ploeg wel op. En ondanks het feit dat het aanvalsspel van de rood-groenen niet bijster slim werd uitgevoerd, werden er wel meters naar voren gemaakt.

In de 63e minuut leverde de ‘Sturm und Drang’ tactiek resultaat op: een diepe bal naar het centrum werd slim met het lichaam geblokt door de opspringende Yannick Schaap, over links stond ineens de doorgelopen Ricardo Tat schuin vrij voor doelman Veeneman en die rondde heel beheerst in de verre hoek af (1-1).

Het volgende kwartier leverde een drie-tal mogelijkheden voor Arjen Boekweit op, al zijn pogingen tussen de palen werden verwerkt door doelman Veeneman van DFS, die zijn ploeg hierdoor in de wedstrijd hield. De laatste 10 minuten probeerde de thuisploeg de winst nog te pakken, dat lukte echter niet. Beide ploegen moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt, wat over de gehele wedstrijd wel terecht was.

Nog maar een week wachten voor de eerste zege van de Huizer ploeg, dat zal dan moeten gebeuren bij JSV in Nieuwegein.