Zure (0-1) nederlaag Zuidvogels tegen Woudenberg

... (schot)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

3 oktober 2015 14:30

Cantineau, L.E.

Ondanks de goede voornemens vooraf om de drie punten te pakken, is het Zuidvogels niet gelukt om in de thuiswedstrijd tegen Woudenberg deze ook daadwerkelijk binnen te slepen. Sterker nog, de bezoekers wisten voor rust de 0-1 te scoren en verdedigden die krappe voorsprong de complete 2e helft. En met succes, Zuidvogels toonde zijn goede wil maar was aanvallend verder machteloos om de trekker over te halen om minimaal ook maar een punt aan dit duel over te houden.

De eerste periode in deze competitie is voor de rood-groenen een niet bijster gelukkige, dat kan wel gesteld worden. Vanmiddag liet Woudenberg in de 1e helft bij vlagen zien aardig te kunnen counteren, want dat was toch in grote lijnen hun spel vanmiddag. Het liet Zuidvogels rustig opbouwen en wachtte op de foutjes die daarin gemaakt zouden worden. De geel-hemden waren in de 12e minuut dichtbij de openingstreffer, een steekpass op Kevin Bakker werd door hem niet doeltreffend afgerond, keeper Frank Mol was hem in de 1-tegen-1 de baas.

Hierna trok Zuidvogels de wedstrijd iets meer naar zich toe, zonder groots te voetballen. Het kreeg wel mogelijkheden om te scoren, de grootste was voor Jermain Heldoorn die middels een steekpass door het midden in de 26e minuut plotseling vrij voor keeper Schennink opdook: hij schrok kennelijk van de mogelijkheid en week teveel naar links uit om simpel af te kunnen ronden. Ook een voorzet van Ricardo Tat en het doorverlengen van Arjen Boekweit op Heldoorn kon even later niet door hem verzilverd worden.

Uit het niets kwam Woudenberg 8 minuten voor rust op de (0-1), een snel uitgevoerde counter over rechts mondde uit in een voorzet op de wel erg vrijstaande Tom de Greef, die kreeg teveel tijd en ruimte om zijn gave traptechniek te tonen, de bal verdween beheerst vanaf 18 meter in de rechterbovenhoek.

Na rust weinig goed voetbal van beide kanten, Woudenberg trok zich massaal terug op eigen helft en verdedigde de krappe voorsprong. Dat deed het onder aanvoering van doelman Daan Schennink wel secuur. Zuidvogels wist voetballend hoegenaamd geen opening in de geel-zwarte afweer te vinden en de ballen die er wel doorheen slipten waren allemaal voor keeper Schennink. Al vrij snel moest de thuisploeg overgaan op het spelen van de lange en hoge bal op het aanvalsduo Boekweit/Vlieger, met de daaronder komende middenvelders en buitenspelers. Arjen Boekweit was zelf nog het dichtst bij de gelijkmaker, in een 1-op-1 met Schennink tikte hij de bal tegen het lichaam van de keeper.

Counterend kreeg Woudenberg in de loop van de 2e helft nog een aantal kansen om de voorsprong zelfs uit te breiden, maar nu was het Frank Mol die telkens meester was van de situatie en redding bracht in de ‘16’ van de thuisploeg. De stand bleef ongewijzigd, Woudenberg pakte stiekem de drie punten mee naar de Gelderse Vallei en was daar maar wat content mee.

Voor de Zuidvogels is het uithuilen en opnieuw beginnen, volgende week wacht de streekderby tegen VVZ’49 in Soest.