55'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

17 oktober 2015 14:30

Westhof, J.

Nog niet veel meegemaakt in het voetbalbestaan van de schrijver dezes, maar ook de 7e wedstrijd voor Zuidvogels eindigde niet in een overwinning. 630 minuten zonder zege doet geen goed aan het opbouwen van zelfvertrouwen bij de ploeg van Fernandez Coto, die na afloop van de wedstrijd in Aalst tegen Roda Boys B. zijn teleurstelling c.q. opkomende frustratie dan ook niet echt kon verbergen.

Coto: “Het ontbreekt ons echt aan scorend vermogen, het voetbal zit er wel degelijk in. Maar het spel moet nu eenmaal uitmonden in goals om wedstrijden in winst om te zetten. Ik heb dit zelf ook nog niet meegemaakt in mijn trainerscarrière, dus noem het maar een leermoment voor mij…”

Op echt natuurgras met rivierklei als zompige onderlaag werd om 14.30 afgetrapt tegen Roda Boys Bommelerwaard. De mannen uit Aalst hadden voor aanvang 2 punten meer dan de Huizer ploeg, een prikkel te meer voor de in het groen geklede ploeg van Coto vanmiddag om de drie punten te pakken.

De eerste fase was zondermeer voor Zuidvogels, Coto liet dezelfde basis starten als tegen VVZ’49 om hun het vertrouwen te geven. Ze mochten het nogmaals waarmaken. Ricardo Tat opende voor Zuidvogels met een afstandsschot ruim over na 3 minuten, waarna Danny Roozendaal 5 minuten later een prima solo-actie over rechts met een te zachte voorzet afsloot die makkelijk opgepakt kon worden door doelman Ferdi Kwetters. In de 12e minuut was het weer Danny Roozendaal die de Aalster defensie zijn hielen liet zien, in plaats van zelf uit te halen op 12 meter van Kwetters, gaf hij de bal af aan een verdediger van de thuisploeg..

Roda Boys probeerde via de omschakeling gevaar te stichten, in de 15e minuut gleed een gevaarlijke voorzet van Frans v.d. Steenhoven voorlangs de goal van Frank Mol. In de 18e minuut weer een mogelijkheid voor de bezoekers, Arjen Boekweit werd over rechts de diepte ingestuurd en stuitte in het strafschopgebied op de benen van de snel uitgelopen Ferdi Kwetters. Duidelijk werd dat Zuidvogels in de eindfase zijn mogelijkheden niet tot kansen wist te promoveren, laat staan doelpunten. Roda Boys kon niet veel anders dan loeren op de counter, Toby Tan testte de reflexen van Frank Mol in de 26e minuut en die waren goed.

Zuidvogels bleef de bovenliggende partij tot aan de rust, blafte wel maar beet niet zoals dat heet.

Na rust kwam Zuidvogels dan toch op voorsprong, een actie over rechts via Michiel Foppen in de 51e minuut bracht de bal bij Ricardo Tat, die behield het overzicht in de ‘16’ en gaf de bal breed aan de vrijgelopen Arjen Boekweit, de (0-1) was een feit. Opluchting bij de Huizer bank, eindelijk eens een voorsprong. Die opluchting duurde echter maar 4 minuten: op een vrije trap van Nicky van Ooijen werd slecht geanticipeerd door de Huizer defensie en Jean Philip Becht kon de stuitende bal op 8 meter half via zijn lichaam (arm?) langs Frank Mol wurmen (1-1). Doffe ontzetting maakte zich nu meester van de bezoekers vanaf dat moment, het broze zelfvertrouwen kreeg een aardige knauw te verwerken.

Het laatste half uur voetbalde Roda Boys meer naar voren, ook de wissels aan Huizer kant konden het duel niet meer laten kantelen in hun voordeel. In de absolute eindfase nog een mogelijkheid voor Arjen Boekweit, zijn schot met rechts scheerde naast de kruising. En zoals dat wel vaker gaat in zo’n wedstrijd, de allerlaatste minuut had de beslissing moeten zijn voor Roda Boys, een goede aanval over links werd besloten met een voorzet op de rand van de ‘16’, Nicky van Ooijen volleerde prima tussen de palen maar met een katachtige reflex sloeg Frank Mol de bal tot corner. Hij redde hiermee het schamele punt voor de bezoekers.

Volgende week staat de 2e ronde van de distriktsbeker op het programma, Zuidvogels ontmoet dan Topklasser GVVV in Veenendaal. Aanvang: 14.30 uur