Zuidvogels revancheert zich tegen de Merino’s (3-0)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

14 november 2015 14:30

Germs, M.L.

Er was wat goed te maken sinds vorige week, toen werd er door de rood-groene brigade van Fernandez Coto een ondermaatse prestatie geleverd tegen hekkensluiter GDC.

Na wat harde woorden intern, werd de focus op de Merino’s gezet. En met hard werken en weinig ‘weggeven’ werden de Veenendalers met 3-0 verslagen. Een mooi resultaat na een roerig weekje, zo kan voetbal dus ook zijn.

De thuisploeg startte, na een passende 1 minuut stilte vanwege de verschrikkelijke ‘Parijs-aanslagen’, met 2 wijzigingen in de basisopstelling t.o.v. vorige week en de eerste 15 minuten was het even zoeken naar de juiste balans in het team. De Merino’s wist bij fases het middenveld van Zuidvogels simpel uit te spelen, wat coach Coto oploste door een aantal personen wat nadrukkelijker op hun taak te wijzen. Dat leverde in het eerste half uur een gelijk opgaande strijd op, waarbij Zuidvogels wel blijk gaf van de wil om de duels waarin het kwam te willen winnen. De bezoekers counterden waar mogelijk en met name hun aanvoerder Sebastiaan Klein als ‘valse’ rechtsbuiten was vaak het eindstation van hun aanvalspogingen. Veel echt gevaar voor keeper Frank Mol leverde dat niet op, maar in de 7e minuut moest hij wel handelend optreden toen Klein plotseling voor hem opdook: een bliksemreactie van Mol verijdelde zijn aanvalspoging en de kans op de openingstreffer.

Zuidvogels was in de opbouw en de afronding ook niet erg overtuigend, meer dan een naast geschoten vrije trap van Hidde van Erkel en een afstandsschot van Lesley Vlieger kwam de thuisploeg niet. Tot de 42e minuut, Chad de Jong lanceerde zich zelf centraal en stoomde door naar de ‘16’, gaf de bal breed naar de mee opgelopen Arjen Boekweit die net niet goed uitkwam en een zwakke afzwaaier produceerde in de 3- tegen-2 situatie. De rust werd gehaald met een brilstand.

Na rust was het echter Zuidvogels dat de lakens uitdeelde, verdedigend stond het goed en werd er hoegenaamd niets meer weggegeven en de frontlinie werd met name goed bediend van achteruit met slimme dieptepasses van Lorenzo Tat. Vijf minuten na rust kwam Chad de Jong na zo’n dieptepass al bijna vrij voor doelman Jeroen Vrolijk, via diens voet ging de bal nog naast. Een minuut later was het echter toch (1-0), Chad de Jong speelde in het strafschopgebied Lesley Vlieger aan, zijn lijf-aan-lijf duel met doelman Vrolijk vond genade in de ogen van de vanmiddag prima fluitende arbiter Germs en via zijn hoofd stuiterde de bal in het net.

De voorsprong was een steuntje in de rug voor de rood-groenen, zonder echt groots te spelen werd er wel met volle concentratie doorgespeeld. De Merino’s probeerde meer naar voren te spelen voor de aansluitingstreffer, maar hun diepteballen werden goed doorzien door het centrale duo Tim Horsmeier/Lorenzo Tat en de vanmiddag weer foutloos keepende Frank Mol.

Coach Coto wisselde nog een aantal spelers en het was invaller Yannick Schaap die in de 80e minuut het duel eigenlijk op slot gooide, een prima combinatie met de vanmiddag sterk spelende Chad de Jong werd door hem keurig afgerond in de verre hoek (2-0). Vier minuten later nog een ‘kersje op de taart’, weer was het de diepgaande Chad de Jong die oog had voor zijn medespeler, in dit geval Michiel Foppen, zijn heerlijke krul-bal ging over de handen van keeper Vrolijk in de uiterste rechterhoek (3-0).

Het duel was gespeeld, een verdiende overwinning voor de Zuidvogels. Volgende week voor de Huizer ploeg de 2e knock-out ronde in de districtsbeker, het ontmoet dan in Utrecht-Overvecht zondag 4e klasser De Dreef, een volkomen onbekende tegenstander. Aanvang van dat duel in Utrecht: 14.30 uur.