Zuidvogels halverwege op een (0-1) voorsprong tegen Geinoord

-

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

28 november 2015 14:30

Beek, H.J.G.M. van

Ook dat kan gebeuren in een wedstrijd, scheidsrechter Harry van Beek uit Cothen begon welgemoed aan de wedstrijd, maar moest in de rust vaststellen dat verder fluiten geen zin had: een kuitblessure noopte hem tot stoppen.

Gevolg: wedstrijd gestaakt, want een vervangende scheidsrechter was niet voorhanden op sportpark Parkhout. Na een 0-1 tussenstand in het voordeel van het bezoekende de Zuidvogels, mochten de 22 acteurs vervroegd gaan douchen. De KNVB zal komende week besluiten wanneer de resterende 45 minuten uitgespeeld gaan worden.

De 1e helft was een boeiende voor de toeschouwers, al na 1 minuut kreeg de thuisclub een grote mogelijkheid om de score te openen, Robert Maat kwam door weigerend ingrijpen van centrale verdediger Tim Horsmeier schuin vrij voor keeper Frank Mol, als altijd stond deze nauwelijks ‘warme’ doelman op zijn post en tikte de bal in een reflex tot corner.

Hierna nam Zuidvogels de wedstrijd meer in handen, met combinatiespel werd Geinoord teruggedrongen. Vooraf was al aangegeven door de technische staf dat er voetballend ruimte zou komen om de Utrechters pijn te doen en dat bleek in de 8e minuut: goed doordekken van rechtsback Rutger v.d. Pol bracht de bal bij Ricardo Tat, die schoof de doorgesprintte v.d. Pol de bal in de voeten, zijn afgemeten voorzet van rechts werd prima door Lesley Vlieger koppend tot doelpunt gepromoveerd (0-1), een doelpunt uit het bekende (voetbal)-boekje.

De volgende fase kenmerkte zich door slordig spel van Zuidvogels, teveel mensen voor de bal na balverlies betekent vaak problemen. In de 15e minuut moest weer Frank Mol als doelman handelend optreden na matig omschakelen van Zuidvogels, hij tikte de bal weg voor de voeten van rechterspits Daalhuizen.

Via de flanken waren er zeeën van ruimte voor de backs van Zuidvogels, Rutger v.d. Pol profiteerde hier nog het meest van. De voortzetting tot in de ‘16’ van Geinoord ontbrak er nog aan. In de 35e minuut nog een grote mogelijkheid voor Geinoord, Vincent Griffioen was het eindpunt van een Geinoord-counter: centraal vrij voor keeper Frank Mol produceerde hij een afzwaaier hoog over.

De wedstrijd leek met 0-1 de rust te halen, tot een afstandsknal van Geinoord-speler Niels Maat van 27 meter keeper Frank Mol tot een uiterste krachtsinspanning dwong, hij tikte de afdraaiende bal miraculeus uit de kruising tot hoekschop.
In de rust werd duidelijk dat scheidsrechter van Beek niet verder kon. De 2e helft zal op een later tijdstip ingehaald moeten worden, enigszins spijtig voor de spelers, staf en toeschouwers deze middag.