Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

5 december 2015 14:30

Wielen, R.C.L. van der

Wie de minste fouten maakt in het voetbal, wint vaak.

Zuidvogels permitteerde zich er iets teveel op beslissende momenten in het thuisduel tegen Breukelen en moest met 2-4 het hoofd buigen voor de bezoekers. Waarbij tevens aangetekend dat de ploeg van Cor ten Bosch met klasse de fouten van Zuidvogels genadeloos wist af te straffen, ook een kwaliteit.

De wedstrijd zelf was het aanzien meer dan waard, Zuidvogels startte overdonderend: al in de 1e minuut forceerde het een vrije trap voor de ‘16’ die door Ricardo Tat via de keeper en de paal tot corner werd gepromoveerd. De corner leidde tot veel onrust in de Breukelen verdediging, keeper Nick Turksma tastte mis en Danny Roozendaal was attent bij de 2e paal en tikte binnen (1-0). En Zuidvogels ging door, Breukelen was in die fase verdedigend niet attent genoeg en een prachtige boogbal van Arjen Boekweit vanaf 25 meter over Turksma teisterde helaas de bovenkant van de lat.

Snel werd ook duidelijk dat Breukelen in voorwaartse zin een goed voetballende ploeg had, in de combinatie wist het na 14 minuten Daniel Kops in de ruimte aan te spelen, slim met zijn lichaam werkend probeerde hij vanaf links de bal in de ‘16’ voor te geven, Tim Horsmeier was te laat met zijn bloktackle en kreeg ongelukkigerwijs de bal tegen zijn arm, strafschop besliste scheidsrechter v.d. Wielen. Ömer Özcelik trapte feilloos van 11 meter binnen (1-1).

Het volgende kwartier was duidelijk voor Zuidvogels, in de 21e minuut werd de lengte in de ploeg bij een corner prima benut, Tim Horsmeier torende hoog boven iedereen uit en kopte raak (2-1) en de thuisploeg trachtte toen door te drukken. Mogelijkheden voor Lesley Vlieger (boogbal net over) en Hidde van Erkel (alleen voor de keeper, corner) werden echter niet benut en Breukelen bleef zodoende ‘in leven’. Vijf minuten voor rust prikte Breukelen ineens terug, over rechts werd Mitchel de Zwart geen strobreed in de weg gelegd, een laatste 1-2 met Tom Kalkhuis werd door de Zwart fraai met buitenkant rechts in de lange hoek afgerond (2-2).

Na de thee, met de wind schuin mee, probeerde Zuidvogels wederom de voorsprong te pakken. De grootste kans hierop was in de 47e minuut, Lesley Vlieger kopte een hoge bal met precisie terug de ‘16’ in, maar Ricardo Tat’s uithaal van 9 meter ging ruim over. In de hierop volgende tegenaanval van Breukelen tastte het Zuidvogels-verdedigingscentrum lelijk mis, de doorgelopen Mitchel de Zwart kreeg de bal op de ‘rode loper’ en tikte voor Mol beheerst binnen (2-3). Een goal voor Breukelen op een psychologisch belangrijk moment, Zuidvogels was hierna duidelijk van slag en vergat te voetballen in die fase. Te snel werd de lange bal gehanteerd om de gelijkmaker te forceren, veel gevaar leverde dit niet op voor Turksma. Breukelen wachtte de aanvallen van Zuidvogels geduldig af en probeerde te profiteren van balverlies in de omschakeling.

Ondanks een 2-tal aanvallende wissels aan Zuidvogels-kant, bleef de gelijkmaker uit. Het werd zelfs nog (2-4) voor de bezoekers, invaller Sven van Vuuren was de laatste pion in een counter van de withemden vijf minuten voor tijd. Een onnodige nederlaag voor Zuidvogels was de slotsom, zeker gezien de 1e helft. Maar fouten worden op elk niveau afgestraft, een wijze les hopelijk.

De laatste (volledige) uitwedstrijd voor de winterstop voor Zuidvogels is komende zaterdag tegen WNC in Waardenburg op natuurgras. Aankomende dinsdag 8 december speelt Zuidvogels voor de districtsbeker tegen de Dreef in Utrecht, aanvang: 20.00 uur.