Prima zege Zuidvogels op koploper Sliedrecht (2 - 0)

36'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

23 januari 2016 14:30

Waerdt, R.H.J. van de

Na een goed verlopen oefenperiode met daarin 3 wedstrijden die gewonnen werden, mocht De Zuidvogels in de eerste pot na de winterstop direct aantreden tegen de koploper op dit moment in de 1e klasse A, het Zuid-Hollandse Sliedrecht.

En met de ‘baggeraars’ was nog een sportief appeltje te schillen: de heenwedstrijd in Sliedrecht werd in de laatste minuut met 10 rood-groenen zuur met 3-2 verloren, dus van enige revanchegevoelens vooraf was wel sprake.

Maar dan moet dat ook nog in het veld worden waargemaakt en dat deden de jongens van Fernandez Coto vanmiddag zeker. Vanaf het begin tot het einde werd er met volle overgave geknokt voor iedere meter op het veld en dat is de juiste uitgangspositie om het duel dan ook nog voetballend naar je toe te kunnen trekken. Voor rust had de thuisploeg het beste van het spel en beloonde het zichzelf met 2 doelpunten, na rust was het spelniveau duidelijk lager maar kon het toch redelijk simpel het duel uitspelen zonder veel mogelijkheden weg te geven. Eindstand: 2-0

De eerste helft was het aanzien meer dan waard, beide ploegen zochten de aanval: de Zuidvogels middels snelle schakelmomenten en Sliedrecht met goed combinatiespel. In de 14e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, de opstomende linksback Rutger v.d. Pol zocht zijn weg naar binnen en combineerde goed met Yannick Schaap, deze tikte de bal door op v.d. Pol die in het strafschopgebied geraakt werd door een verdediger van Sliedrecht. Strafschop besliste arbiter de Waerdt en Ricardo Tat voltrok het vonnis vanaf 11 meter: (1-0)

Hierna een fase waarin Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij was, met name over rechts was de lange sneltrein Jordy de Jong een plaaggeest voor de Zuidvogels-verdediging. In de 24e minuut een levensgrote mogelijkheid voor Stefan van Dam, zijn inzet van 5 meter werd met de hand door Frank Mol razendsnel over het doel getikt.

Het laatste kwartier kantelde het duel weer in het voordeel van de thuisploeg, in de 36e minuut combineerden de rood-groenen tot bij de ‘16’ van Sliedrecht, een inspeelbal op Yannick Schaap werd netjes teruggelegd op de doorgekomen Ricardo Tat, zijn inzet van 18 meter zeilde over de handen van keeper BasJan Munten in de linkerhoek (2-0). Een gevoelige tik voor de wit-blauwen, de rust werd gehaald met deze tussenstand.

Na rust werd een ‘pompend’ Sliedrecht verwacht en dat kwam uit. Met meer lengte in de aanval werd al snel voor de lange en ietwat opportunistische bal gekozen. Dat leverde weinig rendement op, met name centrale verdediger Tim Horsmeier wist hier wel raad mee en won 8 van de 10 kopduels door zijn imposante lengte. Ook de andere 10 rood-groenen knokten voor iedere meter, zo werd veel dreigend gevaar al vrij vlot in het veld in de kiem gesmoord en moest keeper Frank Mol slechts een enkele keer handelend optreden op inzetten van de Sliedrecht-voorwaartsen.

De complete voorhoede van de thuisploeg werd gaandeweg de 2e helft gewisseld door verse krachten, Lesley Vlieger kreeg in de laatste fase nog een goede mogelijkheid op de 3-0, keeper Munten was zijn inzet echter meester.

Een verdiende 2-0 overwinning voor de boys van Juan Coto en Marco Lam, volgende week een nieuwe “kraker”, dan wacht in Opheusden nr. 2 op de ranglijst DFS.