Hard werkend Zuidvogels wint van JSV Nieuwegein (2-1)

87'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

13 februari 2016 14:30

Jansen, E.P.

Na een matige 1e helft met weinig goed voetbal die op 1-1 werd afgesloten, wist Zuidvogels na rust toch de bakens te verzetten en na een aantal zeer grote kansen te hebben vermorst, uiteindelijk toch verdiend in de slotfase de winst naar zich toe te trekken via invaller Yannick Schaap (2-1).

Vooraf was duidelijk dat de rood-groene formatie van Coto/Lam de drie punten hard nodig had om aansluiting te houden bij de zeer brede middenmoot van 1A, elk puntverlies nu zou op het eind van de rit weleens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Nu is rekenen vooraf nooit goed bij een voetbalwedstrijd, dus dat laatste werd maar voor de goede orde vergeten bij het betreden van de kunstmat op de Wolfskamer.

De opstelling moest voor aanvang nog noodgedwongen worden aangepast vanwege ‘amandel-problemen’ van routinier Michel de Wit, de formatie werd enigszins omgegooid maar werd toch sterk genoeg geacht om JSV meer dan voldoende partij te kunnen bieden.
Een groot gedeelte van de 1e helft was van beide kanten weinig verheffend qua voetbal, Zuidvogels had in de opbouw moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen en JSV op zijn beurt gunde Zuidvogels de bal door redelijk ver ‘in te zakken’. Het resultaat was veel duels, maar weinig voetbal. Dus ook weinig scoremogelijkheden voor beide doelen in het eerste halfuur.

Toch was het JSV dat de score wist te openen, een corner in de 32e minuut vanaf rechts kon door de kleinste man van het veld ingekopt worden, Daniel Makkee wist de bal in de uiterste rechterhoek te deponeren (0-1).

Een domper voor de thuisploeg, maar ook het signaal om de gaskraan iets meer open te draaien richting het JSV-doel. Vijf minuten later een combinatie tussen rechtshalf Rutger v.d. Pol en Danny Roozendaal, diens inzet werd door doelman Pascal Florie van JSV tot corner verwerkt.
In de 42e minuut een mooie combinatie tussen de ingespeelde  Arjen Boekweit en de doorgelopen Danny Roozendaal, laatstgenoemde werd aangetikt door een JSV-verdediger, een vrije trap centraal op 18 meter van de goal was het gevolg. De muur stond opgesteld en volgens velen had arbiter Jansen gefloten, Hidde van Erkel reageerde alert op het fluitsignaal in tegenstelling tot doelman Florie en hij krulde met links de bal in de rechterhoek (1-1).

Na rust een drietal omzettingen in het team van Zuidvogels, mede ook vanwege het geblesseerd uitvallen van Lorenzo Tat. Het spelpeil ging echter wel omhoog, de rood-groenen wisten aanvallend meer gevaar te stichten en met name Yannick Schaap op rechts kon terugkijken op een meer dan verdienstelijke invalbeurt.

Met veel passie ging Zuidvogels de duels aan en JSV moest wat terug, het leverde een tweetal grote kansen op voor de thuisploeg. Arjen Boekweit had in de 53e minuut wel de grootste, vrijgespeeld op 8 meter van de goal prikte hij met binnenkant voet de bal precies naast de verkeerde kant van de paal…
De voorsprong was op dat moment verdiend geweest, maar zonder goals win je niet. Beide teams trachten de winnende te maken, Zuidvogels maakte qua aanvalslust wel de meeste aanspraak hierop. Danny Roozendaal had 5 minuten voor tijd nog een goede mogelijkheid, na een rush over rechts wist keeper Florie met een uiterste krachtsinspanning de bal nog tot hoekschop te tikken.
De klok stond inmiddels al op 16.30 uur en de blessuretijd was aangebroken, weer drong Zuidvogels aan. Een goede combinatie voor de ‘16’ tussen good old Jermain Heldoorn en de naar rechts uitgeweken Yannick Schaap werd hard door laatstgenoemde onder Florie doorgeschoten, de langverwachte (2-1) was een feit.
JSV wist in de allerlaatste minuut nog een vrije trap te forceren op 20 meter van de goal van Frank Mol, maar in tegenstelling tot vorige week bij WNC wist de Huizer verdediging nu wel het hoofd koel te houden. De drie punten waren binnen, dat was het doel.

Volgende week het uitduel bij Woudenberg in de Gelderse Vallei, weer een kraker voor de rood-groenen.