5 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Jong, P. de

Onbekend

Na het verloren bekerduel vorige week tegen Swift Amsterdam met een uitschakeling in de 1/8 finale van de districtsbeker als gevolg, stond vandaag voor Zuidvogels het competitieduel tegen VVZ’49 op de rol.
En geen onbelangrijk duel in deze fase van de competitie. Beide teams hadden 23 punten vergaard tot nu toe en moesten eigenlijk winnen om bij te blijven in de ‘rat race’ van de 1e klasse A.

Zuidvogels trok aan het langste eind en versloeg de Soester opponent met 5-0, een duidelijke overwinning derhalve.

De thuisploeg hanteerde het vertrouwde concept voor dit seizoen, van het begin af aan werd de tegenstander onder druk gezet om daarmee op voorsprong te komen. En dat had succes, al in de 3e minuut werd een combinatie tussen Yannick Schaap en Daryl Yngard over rechts doeltreffend afgerond door de van links naar binnen gekomen Jermain Heldoorn, zijn schuiver met rechts was doelman Stijn Waals te machtig (1-0). En Zuidvogels drukte door, VVZ’49 was wat onwennig om zoveel druk te moeten ervaren. Weer was het Jermain Heldoorn die een voorzet van de opgekomen Rutger v.d. Pol net naast schoof. Twee minuten later was het middenvelder Hidde van Erkel die spits Arjen Boekweit bediende, zijn kopbal werd door doelman Stijn Waals gekeerd.

Een minuut later was het VVZ’49 dat wat terug deed, een knappe combinatie over rechts werd ruim over geschoten door Saddy de Koning vanaf 12 meter.

De volgende fase was erg slordig van Zuidvogels-kant, het gaf VVZ’49 de idee dat er wat te halen viel in Huizen vanmiddag. In de 15e minuut kwam een uitgespeelde combinatie van de bezoekers  op 13 meter van de goal voor de voeten van Hidde Reitsma, met een geweldige save redde keeper Frank Mol zijn ploeg voor de gelijkmaker. Twee minuten later kregen de bezoekers een vrije trap te nemen op 19 meter van de goal, Jefta v.d. Broek krulde de bal via de buitenkant van de paal naast het doel.

Zuidvogels schrok nu toch wel wakker, het nam het initiatief in het duel weer over en in de 20e minuut was Yannick Schaap dichtbij de 2-0, zijn inzet na een slimme actie in de ‘16’ werd knap gekeerd door doelman Waals. Uitstel van executie voor de bezoekers, na 35 minuten werd een scherp aangesneden hoekschop van Hidde van Erkel doeltreffend ingekopt door Arjen Boekweit (2-0). Twee minuten later bediende Ricardo Tat met een fijne steekbal de doorgelopen Yannick Schaap op randje buitenspel, zijn boogbal over Waals betekende de (3-0) voor de rood-groenen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust minder opwinding voor beide doelen, VVZ’49 probeerde het nog wel maar was niet in staat om voor echt gevaar te zorgen voor het doel van Frank Mol. Zuidvogels beperkte zich tot secuur verdedigen van de verkregen voorsprong en counterde zo nu en dan zonder echt gevaarlijk te worden. Zoals zo vaak is de klok dan vriend van de op voorsprong gekomen partij, in dit geval van Zuidvogels.
VVZ’49 wilde wel wat terugdoen, maar ontbeerde de passie. En dan valt uiteindelijk toch de (4-0), Darryl Yngard over rechts doorgekomen bediende Jermain Heldoorn, zijn inzet in de 69e minuut was doelman Waals te machtig.
De wedstrijd was hierna gespeeld, de bezoekers gaven zich min of meer over en 3 minuten voor tijd was het invaller Lesley Vlieger die uiteindelijk de (5-0) kon binnen schuiven.

Een verdiende overwinning voor de equipe van Fernandez Coto, het schuift zodoende weer een aantal plaatsjes op in de rangschikking. Maar het is er nog lang niet, volgende week weer een ‘finale’ in de thuiswedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard.