Weinig overtuigend Zuidvogels tegen Roda Boys B. (1-1)

... (schot)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

12 maart 2016 14:30

Wielen, R.C.L. van der

De derde thuiswedstrijd op rij voor de equipe van Fernandez Coto is qua spel op een onbevredigende manier afgesloten, tegen het Bommelerwaardse Roda Boys werd een 1-0 voorsprong bij rust alsnog in de 2e helft geneutraliseerd door de bezoekers op 1-1.

Ondanks het feestelijke tintje vooraf door de presentatie van de nieuwe hoofd- en co-sponsor van de vereniging, t.w. Bouwbedrijf Verwelius en Koetze Beveiliging, konden er geen 3 punten worden bijgeschreven op het conto van de rood-groenen.

Vooraf had coach Fernandez Coto nog gewaarschuwd voor het feit dat de wedstrijd ingaan op ‘een paar procentjes minder’ vaak inhoudt dat winnen dan wel eens heel moeilijk kon worden. En dat bleek maar weer eens. Zuidvogels opende gewoon slap, de opbouw van achteruit verliep erg traag en Roda Boys had weinig moeite om zich goed te hergroeperen om de eerste aanvallen af te slaan. De eerste kans op een goal was zelfs voor hun, een kopbal van Pascal Ippel in de 10e minuut ging maar net naast het doel van Frank Mol.
Hierna probeerde de thuisploeg het heft wat nadrukkelijker in handen te nemen, zonder tot echte kansen te komen.

Pas in de 28e minuut de eerste vlotte aanval van de rood-groenen, de diepgaande Daryl Yngard over rechts kwam schuin tot op 8 meter van keeper Ferdi Kwetters, zijn bal met binnenkant voet scheerde voorlangs het doel naast. De laatste vijf minuten voor rust probeerde de thuisploeg toch nadrukkelijker de score te openen, mogelijkheden voor Yannick Schaap (schot over) en Rutger v.d. Pol (inzet gekeerd door de keeper) werden niet benut, tot de 44e minuut: een corner van links werd niet goed verwerkt door de uitgelopen doelman Kwetters, Tim Horsmeier bracht de bal weer in de ‘5-meter’ waar Arjen Boekweit koppend voor de (1-0) zorgde. Een wat gelukkige voorsprong voor de Huizer ploeg.

Na rust had eenieder de overtuiging dat Zuidvogels voor de 2-0 zou gaan, er ontstonden wel mogelijkheden in de omschakeling maar het schrijnende gebrek aan scorend vermogen werd vanmiddag ook weer duidelijk. Jermain Heldoorn miste 2x de overtuiging om de bal tegen het net te krijgen en ook een vrije trap van Michiel Foppen vanaf 20 meter ging ruim naast.
Je voelde aan dat Roda Boys aanspraak ging maken op een goal, duels werden vaker verloren door de thuisploeg, de keuzes naar voren toe waren niet gelukkig en de Bommelerwaarders schakelden een paar keer tot bij Frank Mol. De laatste keer was succesvol: in de 62e minuut was de linkerkant bij Zuidvogels volledig open en Pascal Ippel kon tot vlakbij Frank Mol komen, zijn inzet in de korte hoek was doeltreffend (1-1).

Roda Boys was content met de gelijkmaker, Zuidvogels totaal niet maar kon eigenlijk geen echte vuist maken in de 2e helft. Fernandez Coto wisselde Yannick Schaap nog voor Lesley Vlieger, vaak iemand die nog voor doelgevaar kon zorgen.
In de laatste 10 minuten kreeg de Zuidvogels een 4-tal goede mogelijkheden om de krappe winst alsnog te bewerkstelligen, maar Lorenzo Tat, Jermain Heldoorn en Lesley Vlieger wisten in kansrijke situaties de bal niet over de doellijn te krijgen. Zo eindigde dit duel enigszins bloedeloos in 1-1, een stand waar beide teams niet veel aan hadden.

Volgende week reist Zuidvogels af naar Leusden om Roda’46 te bestrijden op kunstgras. Aanvang van het duel: 15.00 uur.