Scheidsrechter

Germs, M.L.

Onbekend

Zuidvogels heeft op bezoek in Leusden na een hectische slotfase de 3 punten aan de thuisclub Roda’46 moeten laten.

Na een 0-1 voorsprong bij rust, moest het na rust met 10 man verder na een eerder gegeven rode kaart aan Jermain Heldoorn. Vijf minuten voor tijd leek een 2-2 gelijkspel het maximaal haalbare, maar in het eindsignaal dompelde Roda de bezoekers in relatieve rouw door in de rebound alsnog de 3-2 binnen te schieten. Doffe ellende was het lot van de Zuidvogels na afloop.

De wedstrijd zelf begon vrij goed voor de Huizer bezoekers, met een iets aangepaste opstelling werd Roda’46 energiek bestreden, de thuisploeg kwam in het eerste halfuur totaal niet aan voetballen toe. Kansen ontstonden er voor Ricardo Tat (schot gestopt) en Yannick Schaap (bal met rechts net naast) en ook voor de vanmiddag zeer energieke centrumspits Lesley Vlieger (2 kopballen naast). Toch was het Lesley Vlieger die de score openbrak voor de Huizers, in de 34e minuut ontving hij op 20 meter van de goal de bal van Michiel Foppen, zijn verdekte schot met links plofte langs de volledig vaststaande doelman Janssen in de rechterhoek (0-1).

Hierna deed Roda eindelijk ook van zich spreken, een afstandsschot van el Khalki plofte boven op de lat bij Frank Mol in de 42e minuut en 1 minuut voor rust sloeg de vlam zomaar in de pan: een duel tussen Lesley Vlieger en directe tegenstander Jef v.d. Bult ontaardde uiteindelijk in een duw- en trekpartij tussen de uit zijn doel gesprinte Jansen en Heldoorn van Zuidvogels. Laatstgenoemde mocht met rood vertrekken, vanwege het op een voet staan van de tegenstander in het zicht van de arbiter…

Na rust Zuidvogels dus verder met 10 man, de speelwijze werd aangepast op de ondertal-situatie en Roda’46 kwam dreigender naar voren dan voor rust. Dat resulteerde in de 55e minuut in een strafschop, Jermain Cikic werd aangetikt door invaller Daryl Yngard binnen de beruchte lijnen, de matig ingeschoten penalty van Sangwa werd een prooi voor keeper Frank Mol.
Dat de (1-1) alsnog viel, was meer knullig van Zuidvogels-zijde dan kunde van de thuisploeg: een simpele vrije trap van Ibrahim el Khalki in de 68e minuut werd compleet gemist door Ricardo Tat, zodat de bal zonder te zijn beroerd in het net plofte…
Twee minuten hierna had Ricardo Tat de 1-2 op zijn schoen, een scherp aangesneden voorzet van Yngard tikte hij met links bij de 2e paal naast in plaats van in het doel van keeper Janssen. Na 75 minuten kwam Roda op voorsprong, Yngard was zijn directe tegenstander Cikic kwijt en diens knappe voorzet werd nu wel door Sangwa koppend tot doelpunt gepromoveerd (2-1).
Toch was het Zuidvogels dat in de laatste fase het meest van zich deed spreken, Lesley Vlieger kopte net naast en vergat 5 minuten later in de counter om Boekweit aan te spelen voor een treffer. Vijf minuten voor tijd alsnog de verdiende (2-2), een scherp aangesneden corner van Ricardo Tat werd bij de 1e paal binnen gewerkt door Lesley Vlieger.

Iedereen verzoende zich al min of meer met een puntendeling, tot de laatste minuut. Een knullig weggegeven vrije trap op rechts werd ingebracht door Jermain Cikic, door een woud van benen reageerde Mol goed door de bal weg te tikken, helaas reageerde de rest van de Zuidvogels verdediging niet accuraat en kon Jef v.d. Bult van dichtbij alsnog intikken (3-2).

Een zure nederlaag voor de bezoekers, de thuisploeg was nu eens de gelukkigste met 3 punten op de valreep.

Volgend Paasweekend geen competitieverplichtingen voor de rood-groenen, de week daarop ontvangt het GDC uit Eethen in Huizen, aanvang 14.30 uur.