Overwinning Zuidvogels pakt te klein uit (3-0)

76'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

2 april 2016 14:30

Belkaraouia, O.

Hekkensluiter GDC werd door Zuidvogels met een 3-0 nederlaag naar Brabant teruggestuurd en wie de wedstrijd heeft gezien moet eigenlijk concluderen dat een overwinning met minstens 6 doelpunten verschil zeker tot de mogelijkheden heeft behoord.

Maar goed, de rood-groenen deden wat ze moesten doen, namelijk winnen. En GDC moet op zijn beurt sterk vrezen voor het afdalen naar de 2e klasse, het gat met de 12e plek is inmiddels gegroeid tot 9 punten…

Uw verslaggever heeft over de gehele wedstrijd 17 (!) grote c.q. minder grote scoringsmogelijkheden voor de thuisploeg geturfd, als er daar dan 3 van benut worden is de conclusie gerechtvaardigd dat dit seizoen ‘makkelijk scoren’ niet in het woordenboek van de Coto-equipe voorkomt.

Alleen al in de eerste 20 minuten werden 7 doelkansen gecreëerd door de thuisploeg, wat op zich positief is en ook iets zegt over de spelopvatting van de Huizer ploeg. Altijd in voorwaartse richting en de tegenstander waar mogelijk onder druk zetten zodat het fouten maakt. In de 25e minuut werd de score geopend, een vlotte combinatie op het middenveld kwam uiteindelijk terecht bij de opgekomen rechtsback en debutant in de basis vanmiddag, Michael van Amstel: zijn scherpe indraaiende voorzet werd prima ingekopt bij de 1e paal door centrumspits Lesley Vlieger (1-0).
GDC hanteerde een simpele spelopvatting, van gerichte opbouw was hoegenaamd geen sprake, het gokte op de lange bal over de verdediging van Zuidvogels en op de snelheid van de voorwaartsen Mitchell Landbrug en Stefan Storchart. Dat sorteerde zo nu en dan gevaar voor keeper Frank Mol, echte doelkansen kwamen hier in de 1e helft niet uit.
Zuidvogels bleef grossieren in het missen van kansen tot aan de rust en hield GDC hiermee onbedoeld nog ‘in leven’.

Na rust een zelfde spelbeeld, de Eethenaren wisselden 2 man maar tot een kanteling in de wedstrijd kwam het niet. Hidde van Erkel had in de 46e minuut de 2-0 op zijn schoen, maar treuzelde te lang met rechts en keeper den Ouden redde de situatie. Het thuispubliek moest wachten tot de 68e minuut voordat de (2-0) viel, een indraaiende bal van de opgekomen Tim Horsmeier ging over de handen van keeper den Ouden op de lat, de terugspringende bal werd eerst nog gemist door Lesley Vlieger, maar Arjen Boekweit wist met rechts alsnog binnen te schieten.

De ban was nu min of meer gebroken, GDC geloofde het verder wel en in de 76e minuut werd de (3-0) gescoord door Lesley Vlieger. Dat de score niet verder opliep was zuiver te wijten aan het niet geconcentreerd genoeg afwerken van de vele mogelijkheden die de thuisploeg kreeg. De winst was echter verdiend en de middenmootpositie van de Huizer ploeg werd zodoende weer wat steviger geconsolideerd.

Volgende week wacht het uitduel in Veenendaal tegen de Merino’s, aanvang 14.30 uur.