Magere zege voldoende voor Zuidvogels tegen WNC (1-0)

39'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

23 april 2016 14:30

Duarte, L.J.

Met een 1-0 overwinning op WNC heeft Zuidvogels feitelijk het 1e klasse-schap weer met een jaar verlengd. Of we daar de staf en spelers mee kunnen feliciteren of niet, het is wel de realiteit.

Even voor rust tikte Tim Horsmeier een klutsbal in de ‘16’ van WNC binnen onder keeper Verhoeven door en deze goal bezegelde de magere winst op de Waardenburgers.

Voor rust in de snijdende april-kou waren er nog een aantal momenten dat de thuisploeg verder weg kon lopen van de Midden-Nederlandse opponent dan deze ene goal verschil, maar zoals zo vaak dit seizoen waren de rood-groene voorwaartsen niet in staat om doeltreffend af te drukken: 2x Hidde van Erkel, Michel de Wit en Arjen Boekweit wisten hun doelkansen niet te verzilveren.

Tim Horsmeier lukte dat wel, nota bene als verdediger. In een onoverzichtelijke situatie in het WNC-strafschopgebied na een corner van Hidde van Erkel in de 39e minuut, tikte hij met rechts binnen onder keeper Verhoeven door, een houdbare bal volgens velen, maar wel de (1-0).

Na rust trok WNC het initiatief naar zich toe, was veel aanvallender dan voor rust en binnen 5 minuten had het al 2x kunnen scoren met iets meer overzicht. Keeper Frank Mol van de Huizer ploeg was de enige achterin die wel attent was op die momenten en verhinderde de WNC-voorwaartsen om te scoren.

Hierna ontspon zich een matig schouwspel, gelardeerd met aprilse-buien, de weinige toeschouwers mochten van geluk spreken dat er een overdekte zittribune was om de hagelsteentjes grotendeels op te vangen. Aan het spel van de thuisploeg kon het zich helaas niet verwarmen, WNC paste een Sturm und Drang tactiek toe die in sommige gevallen nog bijna succesvol was. Maar tot de gelijkmaker kwam men niet, zodat de Huizers met de enige goal in de wedstrijd de 3 punten in de achterzak konden steken.

Volgende week wacht er voor Zuidvogels het uitduel in en tegen Montfoort, aanvang vooralsnog 14.00 uur.