Mooie afsluiter Zuidvogels tegen Geinoord (5-0)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

14 mei 2016 14:30

Vriesenga, D.R.

Met nog een theoretische kans op een ‘prijs’ startte Zuidvogels het laatste competitieduel tegen Geinoord N’gein, beide teams waren verder gevrijwaard van degradatiezorgen en konden vrijuit spelen.

Dat wilde bij Zuidvogels echter niet zeggen dat er niet voor de volle 100% voor de overwinning zou worden gestreden, dat zit ook absoluut niet in de aard van de coach van de rood-groenen: Juan Fernandez Coto gaat elke wedstrijd voluit voor de 3 punten!

Ook vanmiddag werd van aquitte af gelijk druk op de verdediging van Geinoord gezet, deze ploeg miste vanmiddag een aantal ‘afzwaaiers’ en geblesseerden en ging aarzelend van start. Daar profiteerde Zuidvogels al direct van, na 5 minuten was het Michel de Wit die met een strakke pass Jermain Heldoorn wegstuurde over rechts, zijn gevoelvolle voorzet werd geschampt met het hoofd door Arjen Boekweit op 8 meter van de goal en hij verraste hiermee doelman Jeremy Vrede in de uiterste hoek (1-0).

En Zuidvogels drukte door, 5 minuten later was het “stoomtrein” Rutger vd Pol die Jermain Heldoorn in het strafschopgebied vrij zette, Heldoorn behield het overzicht en gaf wederom Arjen Boekweit een niet te missen kans voor doelman Vrede (2-0). Geinoord was overdonderd door de agressieve tactiek van de thuisploeg en kon hier vooralsnog weinig tegenover zetten. Michiel Foppen produceerde nog een fraaie vrije trap vanaf 20 meter, die knap uit de hoek werd getikt door de Geinoord-doelman in de 26e minuut.

Op 4 minuten voor de rust viel alsnog de (3-0), een vloeiende combinatie tussen Ricardo Tat en de diep sprintende Rutger v.d. Pol werd door laatstgenoemde keurig afgelegd op de meegelopen Arjen Boekweit, die zijn hattrick deze middag hiermee produceerde. Vlak voor rust het enige gevaar aan de andere kant, een afstandsschot van Jaey Daalhuizen werd knap door keeper Frank Mol tot hoekschop getikt. Een prima 1e helft van de thuisploeg.

Na rust liet Zuidvogels onbedoeld de teugels wat vieren en Geinoord probeerde terug in de wedstrijd te komen. Veel mogelijkheden leverde dat niet op voor de bezoekers, vanaf de 65e minuut nam Zuidvogels het heft weer stevig in handen, wat resulteerde in scoringsmogelijkheden voor de onvermoeibare Rutger v.d. Pol, invaller Steven v.d. Vlist en Arjen Boekweit, zonder succes overigens.

De slotfase brak aan en Geinoord liet de wedstrijd enigszins uit de handen glippen. Zuidvogels bleef goed de ruimte via de zijkanten zoeken en in de 86e minuut was het rechtsback Daryl Yngard die een voorzet tot bij de 2e paal liet belanden bij Michel de Wit, met een simpele voetbeweging zette hij Steven v.d. Vlist schuin vrij voor de goal, hij tikte fraai binnen (4-0).

Arjen Boekweit bekroonde zijn productieve middag met zijn 4e en Zuidvogels’ 5e goal, goed vrijgelopen haalde hij na een combinatie met Hidde van Erkel vanaf 12 meter hard en zuiver uit in de 89e minuut (5-0). De wedstrijd en daarmee ook de competitie was gespeeld voor beide ploegen, Zuidvogels deed wat het moest doen voor eigen publiek: goed afsluiten met een overtuigende overwinning.

Met iets meer geluk en klasse had er nog een prijs voor de Zuidvogels ingezeten dit seizoen, het mocht niet zo zijn. Van hieruit feliciteren we DFS uit Opheusden met het behaalde kampioenschap, volgend seizoen gaan de rood-groenen uit Huizen met nieuw elan voor een prijs strijden. Dat is beloofd.