78'
Yannick Schaap (intikker)
84'

11 augustus 2015 20:00

Een weinig geïnspireerd Zuidvogels heeft zijn 2e oefenwedstrijd tegen plaatsgenoot en 3e klasser AH’78 gewonnen met 4-0.

Voor een zwoele zomeravond en een in goede getale opgekomen Zuidvogels- en AH’78 fanschare heeft de thuisploeg niet bijzonder veel goed voetbal aan de dag gelegd. Ondanks de simpele spelinstructies van hoofdtrainer Fernandez Coto vooraf, bleek de uitvoering hiervan toch nog een brug te ver voor de rood-groenen. Het speltempo lag laag en AH’78 had vooralsnog niet veel moeite om het voornamelijk breed-tikkende Zuidvogels in toom te houden.

Slechts centrumspits Arjen Boekweit wist zich nog enigszins te onderscheiden en had in het eerste kwart van de wedstrijd een 2-tal doelpogingen, die helaas niet succesvol waren. AH’78 was éénmaal gevaarlijk, een goede combinatie tussen Elio de Sousa Almeida en Mo el Kaddari (ex-Zuidvogels) werd door eerstgenoemde over het doel van de vanavond betrouwbaar keepende Frank Mol geschoten.

Op het half uur kwam de thuisploeg toch op voorsprong, weer was het Arjen Boekweit die zijn eigen mogelijkheid creëerde en in de draai op 16 meter doelman Rob Markesteijn van AH’78 in de korte hoek verraste (1-0).

Het enige echt opwindende moment in de 1e helft was voorbehouden aan Jermain Heldoorn vlak voor rust, een blessure aanwendend bracht hem ertoe om de trouwbelofte aan zijn vriendin te geven na 11 jaar samenwonen. Dat bracht emotie op de tribune, waar zelfs wat tranen vloeiden bij zijn vrouwelijke wederhelft Samantha.

Na rust de voor oefenwedstrijden gebruikelijke wisselingen, Zuidvogels oogde nu iets geïnspireerder. Met name de vleugels werden wat beter benut qua diepgang via Chad de Jong op links en rechtsback Daryl Yngard. AH’78 moest meer terug en ontbeerde gaandeweg de 2e helft de noodzakelijke inhoud om de rood-groenen van scoren af te houden.

Eerst was het Lesley Vlieger die koppend voor (2-0) zorgde en 10 minuten later was hij weer attent bij slordig uitverdedigen van de bezoekers, Vlieger drukte simpel af (3-0).

Tien minuten voor tijd nog een speldenprik van AH’78, een combinatie bracht de bal voor de voeten van Dwainly Spijker, zijn harde uithaal van 20 meter werd stijlvol door doelman Frank Mol over de lat getikt.

Het slotakkoord was voor Zuidvogels, een korte combinatie tussen Lesley Vlieger en Yannick Schaap werd met een simpele voetbeweging door laatstgenoemde tot de uiteindelijke (4-0) gepromoveerd.

Nog voldoende werk aan de winkel voor coach Juan Fernandez Coto, maar daar zijn deze wedstrijden ook voor.