7 september 2013 14:30

Oussoren, T.

Competitie: Eemdijk – Zuidvogels                2 – 2      (rust 0 – 1)
Scheidsrechter: T. Oussoren

De aftrap van de competitie 2013-2014 is tegen Eemdijk in Spakenburg. Een tegenstander waar Zuidvogels altijd wat moeite mee heeft, vooral door het fysieke spel. De voorbereiding en de beker verliepen gunstig voor Zuidvogels. Hopelijk kan deze lijn in de competitie worden doorgetrokken.

Zuidvogels gaat goed van start en Eemdijk laat zien dat ze geen zin hebben om tegen een zeperd op te lopen. In de 3e minuut valt de eerste gele kaart voor Eemdijk na een grove overtreding op Jermain Cikic. Zes minuten later is het weer raak en krijgt Eemdijk het tweede geel, weer na een charge op Jermain Cikic. Na 13 minuten valt bijna de 0-1, maar de Eemdijk keeper weet met de voet de inzet van spits Niels van der Zaal te keren. Pas in de 17e minuut krijgt Eemdijk een eerste serieuze kans, maar de bal wordt uit een corner net overgekopt. In de 20e minuut gaat Zuidvogels keeper Pascal Doest bij een corner onder de bal door, maar het levert verder niets op voor Eemdijk. Na een half uur valt de derde gele kaart voor Eemdijk, dit keer is spits Niels van der Zaal het slachtoffer. Even hoopt Eemdijk dat ze een penalty meekrijgen na een sliding in de zestien van Zuidvogels, maar de scheidsrechter gaat niet op de smeekbeden in. In de 41e minuut valt de openingstreffer als uit een corner van Umit Dinc de mee naar voren gekomen Tim Horsmeier hard inkopt. De bal wordt achter de lijn gekeerd en de goed opgestelde scheidsrechter keurt de inzet terecht goed: 0-1! Eemdijk is even van slag, maar weet de rust te bereiken met een 0-1 stand.

De tweede helft start net als de eerste helft met een forse overtreding op Jermain Cikic . Het levert Eemdijk de vierde gele kaart van deze wedstrijd op. Een paar minuten daarna krijgt ook Zuidvogels een gele kaart als Niels van der Zaal zijn tegenstander van achter ten val brengt. In de 57e minuut wordt de doorgelopen Arlymar Lourens stevig gehinderd in het strafschopgebied van Eemdijk, maar ook hier wil de scheidsrechter niets van een penalty weten. Na 68 minuten krijgt Eemdijk de kans op 1-1 als de bal over keeper Pascal Doest wordt geschoten, maar uitblinker Michiel Foppen weet de bal tot corner te koppen. Zuidvogels krijgt via Jermain Cikic nog een kans op 0-2, maar helaas wacht hij iets te lang in plaats van zelf tot actie over te gaan. Na 81 minuten valt alsnog de 1-1 als de bal wordt ingeschoten en via een paar voeten en de vingertoppen van keeper Pascal Doest tergend langzaam in de hoek verdwijnt. Zuidvogels brengt Sebastian Meek in en krijgt wat meer grip op het spel. Door enkele blessurebehandelingen telt de scheidsrechter liefst 11 minuten extra tijd erbij. Na 96 minuten lijkt Zuidvogels de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken als Niels van der Zaal uit een voorzet van Arlymar Lourens de bal mooi in de hoek schiet en de 1-2 scoort. Een minuut later voorkomt Timo Boot de 2-2 door de bal van de lijn te halen. In de 99e minuut scoort Eemdijk toch nog als de bal uit een corner hard wordt ingekopt. Spits Niels van der Zaal probeert nog direct vanaf de aftrap te scoren door de bal over de iets voor zijn doel staande keeper te schieten, maar de bal gaat over. Na 101(!) minuten fluit scheidsrechter Oussoren af en prijkt een 2-2 eindstand op het scorebord.

Een tegenvaller, maar wel tegen een tegenstander die bereid was om te vechten voor iedere meter, ondanks dat Zuidvogels het betere van het spel had. In ieder geval een wedstrijd om van te leren.