48'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

26 september 2015 14:30

Knetsch, J.

Het wordt eentonig, te weinig scorend vermogen op de belangrijke momenten en teveel persoonlijke fouten achterin. Dan kun je geen wedstrijd winnen, dat is ‘the story of Zuidvogels’ op dit moment. Zelfs een gelijkspel was niet weggelegd voor het Huizer team, dus moest het de bus in terug naar het Gooi met een 3-2 nederlaag tegen JSV Nieuwegein.

In de voorbespreking kwamen de sterke en zwakke punten van de Nieuwegeiners ruimschoots aan bod en nadat het beginsignaal van de vanmiddag goed fluitende Jesse Knetsch had geklonken bleek dat het huiswerk door de technische staf goed was gedaan: JSV had weinig verweer tegen het sterk gestarte Zuidvogels en in de eerste 25 minuten werden de zwart-witten van het kastje naar de muur gestuurd.

Na wat eerste beschietingen door Yannick Schaap (beide doelpogingen werden gemist), was het Jermain Heldoorn in de 13e minuut die een knappe combinatie met Arjen Boekweit kundig afrondde (0-1).

De volgende 12 minuten waren volledig voor de bezoekers, JSV kreeg geen seconde tijd om rustig op te bouwen en de afgedwongen fouten leverden de rood-groenen 4 opgelegde kansen op voor respectievelijk Arjen Boekweit, Jermain Heldoorn en 2x Ricardo Tat. Alle werden jammerlijk gemist en dat gaf de thuisploeg de zo noodzakelijke hoop op betere tijden.

Op het half uur een wat onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van Zuidvogels, de bal wordt niet ‘rücksichtslos’ genoeg weggewerkt en Martijn Kroneman schuift in de mêlee de bal in de uiterste linkerhoek (1-1). De eerste de beste kans van de thuisploeg, gelijk een treffer…

JSV putte hier moed uit en acht minuten later kreeg het een strafschop. Het was Danny Makkee die zich tussen 2 spelers door in de ‘16’ slim liet aantikken en de toegekende penalty werd koel benut door Bjorn v.d. Horst (2-1). Eenzelfde situatie voor Arjen Boekweit in de 44e minuut aan de andere kant vond arbiter Knetsch niet zwaar genoeg voor een strafschop voor Zuidvogels.

Na rust startte Zuidvogels niet scherp genoeg, in de 48e minuut liet Yannick Schaap zich uitspelen op de rand van de ‘16’, de voorzet van Martijn Kroneman werd bij de 2e paal ingekopt door Bjorn v.d. Horst, een situatie waar vooraf nog zo voor gewaarschuwd was (3-1).

De spirit uit het spel van de eerste 25 minuten, was helemaal weg bij de bezoekers. De thuisploeg kon simpel overeind blijven na wat "lange-ballen voetbal" naar de '16' van JSV, gevaar leverde dat niet op voor doelman Florie. Sterker nog, in de counter had de ploeg van Michael v.d. Berg nog 2 grote mogelijkheden op de 4-1, doelman Frank Mol was beide keren echter attent en hield de schade beperkt.

Uit het niets viel dan toch de (3-2), de vanmiddag sterk spelende Rutger v.d. Pol zette goed door tot in de ‘16’ en scoorde knap de aansluitingstreffer. De laatste 10 minuten drukte Zuidvogels de thuisploeg ver naar achter en twee minuten voor tijd na een prima combinatie tussen invaller Danny Roozendaal en Arjen Boekweit, prikte Jermain Heldoorn de bal helaas net naast de goal van Florie. Het mocht allemaal niet meer baten voor de Huizers, JSV pakte de drie punten vanmiddag. Het profiteerde van persoonlijke fouten aan Huizer zijde, zeker ook een kwaliteit.

Volgende week een thuisduel voor Zuidvogels, Woudenberg is dan de opponent.