Zuidvogels “verliest” met (1-1) bij WNC…

95'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

6 februari 2016 14:30

Gansner, R.J.A.

In de 95e minuut een moeizaam (via een penalty) verkregen 0-1 voorsprong in rook zien opgaan en met 1-1 uiteindelijk gelijkspelen, staat feitelijk gelijk aan verliezen. Zo voelde het wel na afloop in de kleedkamer van Zuidvogels.

Het ‘6-punten-duel’ met rode lantaarndrager WNC in Waardenburg eindigde in een draw en daar schoot Zuidvogels dus niets mee op.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, vooraf werd door Fernandez Coto aan het team duidelijk gemaakt dat 3 punten uit Waardenburg meegenomen moesten worden met een passend strijdplan daarvoor. Niets meer, niets minder.

De realiteit was iets weerbarstiger, Zuidvogels was in het veld duidelijk de bovenliggende partij, combineerde makkelijker dan de geel-zwarte opponent en creëerde een aantal goede kansen op de openingstreffer. Danny Roozendaal was qua spel vanmiddag de gevaarlijkste Zuidvogels-speler en stond een aantal malen aan het eind van een veelbelovende aanval. De mooiste was in de 30e minuut, weggestoken door Hidde van Erkel, stiftte hij de bal over de uitgelopen WNC-keeper centimeters naast de paal. De uitgelezen mogelijkheid op een treffer voor rust.

WNC beperkte zich tot wat counters, de gevaarlijkste in de 38e minuut, Pascal Rinck wist vanaf 10 meter schuin voor Frank Mol het doel niet te vinden, hij schoot ruim over.

Na rust was het eigenlijk 1-richtingsverkeer richting het WNC-doel. Danny Roozendaal, Arjen Boekweit en Jermain Heldoorn kregen als aanvallers goede mogelijkheden om te scoren voor De Zuidvogels, maar wisten het net niet te vinden. Het spelniveau in de wedstrijd daalde inmiddels naar een bedenkelijk niveau, mede ook omdat de bezoekers de trekker maar niet over konden halen. Dat uiteindelijk de goal toch viel, was kenmerkend voor dit duel: een actie van Jermain Heldoorn werd via een arm van een WNC verdediger gestopt in de ‘16’, arbiter Gansner kon niet anders dan naar de stip wijzen en Ricardo Tat was weer eens trefzeker dit seizoen als middenvelder (0-1).

Met nog een kleine 20 minuten op de klok schakelde WNC over op het plan ‘vrouwen en kinderen eerst’, ballen werden zo snel mogelijk richting de ‘16’ van Zuidvogels gedirigeerd en men hoopte op een bal die goed zou vallen. Dat leverde een paar hachelijke momenten voor keeper Frank Mol op, maar hij hield zijn hok vooralsnog schoon. Tot de 95e (!) minuut, ver in blessuretijd werd op rechts een nogal domme overtreding gemaakt op linkerspits Adrian Koziolek. De vrije trap werd in het strafschopgebied gepompt en te midden van 3 veel langere Zuidvogels-verdedigers wist spits Demian Ririmasse toch nog vrij in te koppen vanaf 7 meter, de (1-1) was een feit. Dolle vreugde over het behaalde punt bij WNC, doffe ellende bij de bezoekers.

Dinsdag a.s. wacht Zuidvogels de volgende KO-ronde voor de districtsbeker, in Enkhuizen wordt zo. 2e klasser West-Frisia bestreden, aanvang 20.00 uur. Komende zaterdag speelt Zuidvogels een thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein.