88'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

30 januari 2016 14:30

Kee, R.

Verliezen met 6-1 doet pijn, maar wie de wedstrijd in zijn geheel gezien heeft moet toegeven dat deze uitslag, ofschoon verdiend voor DFS, enigszins geflatteerd tot stand is gekomen.

Vooral voor rust waren beide teams prima tegen elkaar opgewassen, waarbij DFS met wat onbedoelde hulp van de arbiter op een 2-0 voorsprong kwam en Zuidvogels een 2-tal 100% kansen niet wist te benutten. Na rust wachtte de thuisploeg geduldig op de ruimte die er toch zou komen en sloot het duel uiteindelijk soeverein op 6-1 af. Qua scorend vermogen een titelpretendent waardig.

Ondanks de vele regen kon er op een prima onderhouden natuurgrasmat in Opheusden worden afgetrapt en Zuidvogels trachtte direct de thuisploeg vroegtijdig te storen in hun opbouw. Met veel loopwerk en duelkracht werden de Heusders ietwat achteruit gedrongen door de rood-groenen, het leverde een aantrekkelijk schouwspel op voor de toeschouwers vanaf de overdekte kantinezijde.

Na een schot over het doel van Yannick Schaap in de 8e minuut, was het 3 minuten later ineens (1-0) voor de thuisploeg. De voorsprong kwam curieus tot stand, verdediger Tim Horsmeier werd overduidelijk van achteren met bal en al tegen de grond geduwd, in plaats van een vrije trap kreeg het een hoekschop tegen, de weggekopte bal kwam op 18 meter voor de voeten van Elvin Hardeveld die via een Zuidvogels-been keeper Frank Mol kansloos liet.

Zuidvogels putte toch extra energie uit deze achterstand en drukte DFS met energiek voetbal naar achteren. In 12 minuten tijd kreeg het via de voorwaartsen 3 grote kansen op een goal, waarbij Yannick Schaap wel de grootste miste: op 4 meter van de goal prikte hij de bal met links net naast de kruising in plaats van in de goal. DFS verblikte of verbloosde hier niet van, keeper Veeneman stond pal en de aanvallers wachtten geduldig op de mogelijkheden die zouden komen. Op randje buitenspel (of erover?) vertrok Elvin Hardeveld in de 44e minuut over rechts en bediende Rutger Worm (voor of achter de bal?), zijn stiftbal over Mol betekende de (2-0) ondanks een langdurig appellerende grensrechter Bigot. Dit werd tevens de ruststand.

De bezoekers konden onmogelijk ontevreden zijn over het vertoonde spel, wel over de gemiste kansen. En wie niet scoort, zal nooit winnen. Een tegeltjeswijsheid, op Zuidvogels van toepassing vanmiddag. DFS begreep dat Zuidvogels de aansluitingstreffer snel moest forceren, Rutger v.d. Pol en Jermain Heldoorn kregen beide nog een mogelijkheid zonder tot scoren te komen. En de (3-0) was uiteindelijk onvermijdelijk: op het middenveld kon DFS combineren tot op 20 meter van de goal, Mike Louwaars rondde fraai af in de uiterste linkerhoek in de 71e minuut.

De rest is eigenlijk voor de statistieken, na deze goal knapte er iets bij de bezoekers. De 1-op-1 achterin betekende veel ruimte voor DFS, dat daar wel raad mee wist. De (4-0) en (5-0) volgden elkaar snel op via Ted Heijckmann en nogmaals Elvin Hardeveld, Zuidvogels deed nog iets terug via Rutger v.d. Pol (5-1), waarna invaller Simon Kamps voor het slotakkoord tekende (6-1). Een verdiende maar geflatteerde zege voor DFS, dat hierdoor Sliedrecht op 2 punten blijft volgen in hun titelrace.

Zuidvogels moet volgende week weer naar het rivierenland, nu om de wedstrijd tegen WNC in Waardenburg in te halen.