En weer een overwinning van Zuidvogels, nu bij Woudenberg (0-2)

20 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Selier, B.S.

Onbekend

Het kwartje lijkt gevallen bij de rood-groenen van Fernandez Coto en Lam, na JSV Nieuwegein werd nu Woudenberg met 0-2 aan de zegekar gebonden en dat was zeker gezien de 2e helft  verdiend te noemen.

Voor rust werden nog een tweetal riante scoringskansen om zeep geholpen en werd met een brilstand gerust, na de thee werd het overwicht van de Huizer ploeg alsnog in doelpunten omgezet en konden er na 90 minuten weer 3 punten aan het totaal worden toegevoegd.

Op het goed bespeelbare natuurgras in Woudenberg  startten de 2 formaties direct met druk naar voren, Zuidvogels iets meer voetballend en Woudenberg wat sneller de lange bal hanterend. De duels die daaruit voortkwamen werden in de eerste 20 minuten vaker gewonnen door de thuisploeg, echt grote kansen kwamen daar niet uit voort.
Na 20 minuten kreeg Zuidvogels meer grip op het duel, de vrije man op het middenveld werd beter gevonden en van daaruit werd de aanvalslinie makkelijker aan het werk gezet. Dat resulteerde in de 24e minuut in een grote mogelijkheid voor Jermain Heldoorn, middels een steekpass van Hidde van Erkel werd hij schuin voor doelman Moors van Woudenberg gezet, hij moest helaas teveel uitwijken naar rechts en i.p.v. te schieten stierf deze actie in schoonheid…

Tien minuten later een nog  grotere kans voor de bezoekers om de score te openen, nu was het Jermain Heldoorn die met een fijne pass mede aanvaller Danny Roozendaal rechts voor doelman Moors vrij zette, zijn harde inzet in de korte hoek werd stijlvol gepareerd door de Woudenberger-goalie.
Woudenberg probeerde op zijn beurt in de omschakeling gevaarlijk te worden, in de 40e minuut was het Kevin Bakker die in de tegenstoot doelman Mol probeerde te verschalken, de Huizer doelman was echter attent en plukte de bal voor zijn voeten weg. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor rechterspits Danny Roozendaal, maar weer was doelman Moors een sta-in-de-weg voor de Huizer spits.

Tijdens de thee werden de puntjes op de i gezet, Zuidvogels moest het vertoonde spel gewoon continueren en druk naar voren blijven houden, dan zouden er toch doelpunten moeten vallen.

Opvallend is wel dat zo’n goal dan valt uit een dood spelmoment en op een manier die niet direct past bij de afmaker: in de 56e minuut slingert Hidde van Erkel met links een corner voor en bij de 1e paal kopt Danny Roozendaal de bal via de grond in de korte hoek (!), een mooie opsteker voor hem (0-1).

Hierna moest Woudenberg wat gaan forceren, coach Arno van Wolfswinkel wisselde een aantal malen aanvallend om de gelijkmaker te realiseren, maar dat kwam er niet echt meer van. Zuidvogels bleek met name in de duels op de, door de regen, zwaarder wordende grasmat de bovenliggende partij en hoefde hoegenaamd geen mogelijkheden achterin meer weg te geven. En van de ruimte achter de defensie van Woudenberg moest het wel profiteren.

De zege werd echter pas veiliggesteld op zo’n 15 minuten voor tijd, de ‘stoomtrein’ die Rutger van de Pol heet als linksback werd keurig vrij gespeeld door Jermain Heldoorn aan de linkerkant  en met zijn ‘verkeerde’ linkerbeen verschalkte hij keeper Moors in de korte hoek (0-2).

De uitstekend leidende talenten-pool scheidsrechter Selier telde op het eind weinig blessuretijd meer bij en het was Zuidvogels dat met 3 punten uit Woudenberg kon vertrekken. Een collectief bevochten zege van de Huizers, dat zodoende weer een plaatsje kon stijgen op de ranglijst.

Volgende week treedt Zuidvogels in het beker-strijdperk thuis aan tegen Hoofdklasser Swift uit Amsterdam voor een plaats in de kwartfinale, een aanrader om te gaan bekijken op de Wolfskamer.