81'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

30 april 2016 14:00

Bruijn, M.A. de

Vooraf uitspreken dat je voor de winst gaat, maar dat in de wedstrijd hoegenaamd geen goed vervolg willen c.q. kunnen geven: dat was in een notendop wat Zuidvogels gisteren liet zien in en tegen Montfoort. De Utrechters wisten wel waar ze voor speelden, namelijk het ontlopen van nacompetitie. In een bar slecht duel grepen zij 10 minuten voor tijd de volle winst (3-2) en waren zo’n beetje de lachende derde bij het aanhoren van de overige uitslagen na afloop in 1A.

Zuidvogels startte met de wind tegen op het goed bespeelbare maar relatief zware natuurgras bij Montfoort, de ‘Orange Machine’ van interim trainer Jan-Willem van Ede gaf in het 1e halfuur weinig blijk van aanvallende intenties en trok een verdedigend scherm op halverwege het veld en liet de bezoekers de bal. Met hier en daar stevig ingrijpen liet het wel zien dat er geen cadeautjes uitgedeeld werden in deze wedstrijd. Er ontstonden een aantal mogelijkheden voor de rood-groenen uit Huizen, Michiel Foppen loste in de 10e minuut een gevaarlijk afstandsschot van 23 meter die uit de hoek getikt werd door keeper Robin Vianen en een snelle uitbraak over rechts werd centraal niet afgerond door Jermain Heldoorn in de 20e minuut. Nog het dichtst bij een treffer was Ricardo Tat, zijn als voorzet bedoelde bal voor Lesley Vlieger in de 28e minuut zeilde op de lat het veld weer in.

Zuidvogels ‘blafte’ dus wel, maar beet niet. Montfoort had tot dan toe nog helemaal niets laten zien, maar keerde de wedstrijd vervolgens in 2 minuten op zijn kop. Kinderlijk balverlies van Zuidvogels op het middenveld leidde de (1-0) van Montfoort in, de hierop volgende diepe bal bij de 2e paal kon vervolgens relatief vrijstaand ingekopt worden door linkerspits David v.d. Veld. Nog geen halve minuut later lag de (2-0) in het net achter Frank Mol, vanaf de aftrap werd de bal naar de laatste linie van Zuidvogels getransporteerd, Montfoort zette iets meer druk op die naar achteren gespeelde bal en Tim Horsmeier verslikte zich in een simpele breedtebal die vervolgens als cadeautje uitgepakt werd door nr. 10 Fahd Rouas.
Verbijstering op de bank bij de technische staf van de Huizer ploeg was het gevolg en in het veld gingen de ‘koppies’ van de rood-groenen naar beneden. Tot aan de rust bleef deze stand gehandhaafd, Zuidvogels mocht zich gaan schamen voor deze “prestatie” halverwege.

Na de thee kwam Yannick Schaap in het veld voor Lesley Vlieger en met de wind in de rug werd de wedstrijd nu wel beetgepakt door Zuidvogels. In de 48e minuut een prima diepe bal van Rutger v.d. Pol op de weggesprintte Yannick Schaap, op randje buitenspel mocht hij alleen voor keeper Vianen de hoek uitzoeken en faalde niet (2-1). Zuidvogels bleef aandringen en liet Montfoort niet meer op de eigen helft komen, schoten van Ricardo Tat misten het doel op decimeters en in de 70e minuut was het de opgekomen Daryl Yngard over rechts die een harde voorzet richting de spitsen afleverde, de bal werd met de arm geraakt door een Montfoort-verdediger in de ‘16’ en scheidsrechter de Bruijn wees gedecideerd naar de stip, Ricardo Tat voltrok het vonnis (2-2).

Montfoort leek rijp voor de slacht, maar de bezoekers weigerden de trekker definitief over te halen, 2x Tim Horsmeier in kansrijke positie maar niet zuiver genoeg in de afronding leverde geen 3e goal op. Die kwam er wel aan de andere kant, invaller Marwan Fennich glipte in de 81e minuut langs Daryl Yngard, zijn voorzet leek simpel weggewerkt te worden door het centrum van Zuidvogels, maar de bal bleef hangen op de rand van het strafschopgebied waar de plotseling opgedoken Wouter Agterberg met een lob tegen de wind in voor de verrassende (3-2) zorgde. Men man en macht verdedigde de thuisploeg hierna de kostbaar verkregen voorsprong, was 1 minuut voor tijd nog bijna op 4-2 gekomen na weer een uitbraak van Fennich en met 3 minuten extra tijd floot arbiter de Bruijn voor het einde.

Montfoort erg gelukkig met de 3 punten, dat was het enige doel voor hun vanmiddag in de strijd tegen dreigende degradatie. Zuidvogels droop teleurgesteld af, het kreeg het deksel op de neus na een zeer matige vertoning deze middag.

Volgende week de 1 na laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen, dan ontvangt FC Breukelen de Huizer ploeg om 14.30 uur in de gelijknamige Utrechtse plaats.