De Zuidvogels bekert verder met 9 punten uit 3 wedstrijden

SVL 1

Mannen, 1, Groep 1 005

31 augustus 2013 14:30

Burema, K.G.

Na een verdiende 1-2 overwinning op SDO j.l. woensdagavond 28 augustus heeft Zuidvogels zich geplaatst voor de volgende ronde van de bekerstrijd. De komende wedstrijd tegen SVL is niet meer van belang. Na twee overwinningen is de ploeg van Jorg Smeets niet meer in te halen. Met 6 punten uit twee wedstrijden gaat het in de poule fier aan kop en is onbereikbaar geworden.
In Bussum trad De Zuid met een sterk gewijzigd team ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Hoogland binnen de krijtlijnen. Het miste drie verdedigers door uiteenlopende omstandigheden en Jorg Smeets gaf nog een aantal spelers de kans zich te bewijzen.
De Zuidvogels bouwde aan een licht overwicht in de beginfase en zag dat beloond met een doelpunt van Timo Boot. Door hard ingrijpen van de achterhoede van de gastheren trachtte men Zuidvogels uit zijn spel te halen. Vooral Niels van der Zaal moest het nogal eens ontgelden. Toch bouwde Zuidvogels de voorsprong uit. Op aangeven van Jermain Cikic was het Niels van der Zaal die de SDO-doelman kansloos liet. Zuidvogels kreeg twee grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar op slag van rust werd het na een corner plotseling 1-2.

Niels van der Zaal kwam nog een keer vrij voor doel, maar zag zijn lob mislukken.
Na de doelwisseling viel er minder te genieten. Beide ploegen probeerden wel van alles om de score een ander aanzien te geven, maar men was veel te slordig in de passing. Jorg Smeets wisselde net als Rick Schipper drie spelers hetgeen weinig effect sorteerde. Jermain Cikic kwam nog geheel vrij voor doel, maar zag zijn inzet van korte afstand via de lat over gaan. Jeffrey Leunenberg moest nog een keer handelend optreden en wierp zich voor de voeten van een SDO'er. De beste kans was in de slotfase voor Zuidvogels. Niels van der Zaal zag de bal via de voet van de SDO-doelman over het doel verdwijnen.
Afgelopen \zaterdag kwam het Langbroekse SVL op bezoek op sportpark “De Wolfskamer’
Ook nu weer had trainer Jorg Smeets zijn team op diverse plaatsen gewijzigd.Al in de 6e minuut maakte Thomas van Middelkoop de 1-0 na een blunder van de doelman van SVL Yoni van Aagten.
Na ca. 10 minuten wordt Huidde van Erkel op brute wijze onderuitgehaald op het middenveld.
Zuidvogels blijft druk houden en is het Rutger v.d. Poll die in de 24e minuut net naast schiet.
Na de pauze eenzelfde spelbeeld: een sterker Zuidvogels legt S.V.L. zijn wil op. Rutger schiet tegen de goalie en uit de rebound knalt Yannick Schaap net naast. Eindelijk kruipt SVL uit zijn verdedigende stelling en wordt de eerste goed opgezette aanval net naast gekopt. Even later gaat Michiel Foppen gooed door op rechts en kopt Yannick Schaap rakelings naast.
Thomas van Middelkoop wordt gewisseld voor Niels v.d. Zaal. Hierna breekt Ricardo Tat goed door en wordt binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De daaruit toegekende strafschop wordt feilloos benut door Niels. In de 80e minuut maakt Niels v.d. Zaal zijn tweede goal van deze middag met een fraai afstandsschot. De Zuidvogels blijft het proberen met schoten op het doel van de S.V.L. goalie. In de allerlaatste minuut hands van een verdediger en wordt deze penalty feilloos benut door Yannick (Pelle) Schaap.
De wedstrijd zit erop en heeft het team van trainer Jorg Smeets alle drie zijn bekerwedstrijden gewonnen met een doelssaldo van 10 – 3. Zaterdag gaat het om het echt als het elftal moet aantreden in Eemdijk. Een altijd lastige tegenstander, alhoewel afgelopen seizoen eindelijk een keer de winst behaald kon worden.

Het elftal van De Zuid is vooral in de breedte sterk geworden in vergelijk met het seizoen 2012/2013. Een ieder moet knokken voor zijn positie in het team, echter met de inzet zoals
getoond moet zaterdag een overwinning in het verschiet liggen.

Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur en zal de bus om 12.45 uur vertrekken.