Onbekend

Zaterdag 28-09-2013

Competitie: Zuidvogels – ASC Nieuwland 2 – 1 (rust 0 – 1)
Scheidsrechter: Peter de Waard

Na de goede overwinning op ARC wacht de Zuidvogels vandaag het Amersfoortse Nieuwland dat vorig seizoen is gepromoveerd uit de 2e klasse. Gezien de stand op de ranglijst zou Zuidvogels de klus moeten kunnen klaren. Maar Nieuwland zal daar zeker niet aan meewerken.
Ondanks een matig begin in de eerste 20 minuten krijgt Zuidvogels al in de 6e minuut een goede kans via Niels van der Zaal, maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Jeroen Janssen. Het is echter Nieuwland dat de 0-0 stand van het bord haalt als Delano Flemming zich na 16 minuten door de Huizer verdediging wurmt en de bal langs keeper Pascal Doest inschiet: 0-1! In de 17e minuut herovert Timo Boot de bal in een duel maar neemt daarbij per ongeluk een Nieuwlandspeler mee. Deze laat zich met luid geschreeuw gewillig tegen de grond werken en scheidsrechter De Waard trekt de 4e gele kaart van dit seizoen voor Timo Boot, wat hem een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd oplevert (zie foto). Na ruim 20 minuten nemen de Zuidvogels het heft in handen en laten zien dat ze niet voor niets aan kop staan. Nieuwland wordt teruggedrongen en beperkt zich tot, soms gevaarlijke, counters. Danny Scholte ziet een goed schot in de 23e minuut via de hand van de keeper en de paal net naast gaan. Bijna valt 0-2 als door een fout achterin bij Zuidvogels Nieuwland een goede kans krijgt, maar keeper Pascal Doest redt. Het zit Zuidvogels niet mee in deze periode. In de 36e minuut wordt de bal van de lijn gehaald als deze uit een corner goed wordt ingekopt door Niels van der Zaal. In de 42e minuut wordt dit voorval herhaald als een kopbal van Yannick Schaap uit een corner van Danny Scholte van de lijn wordt gehaald. Vrijwel direct daarna is het Tim Horsmeier die de 1-1 op zijn hoofd heeft als hij de bal hard buiten bereik van de keeper tegen de lat kopt. En nauwelijks een minuut later is het Yannick Schaap die op aangeven van Jermain Cikic hard uithaalt en de bal via de lat over ziet gaan. De rust wordt bereikt met een 0-1 stand, wat een wonder mag heten.

De tweede helft start Zuidvogels beter als de eerste helft. In de 49e minuut valt Zuidvogels over rechts aan via Yannick Schaap, zijn voorzet wordt door de voor Timo Boot ingevallen Thomas van Middelkoop direct doorgespeeld op Jermain Cikic en die schiet de bal onder de keeper door in het net: 1-1! Eindelijk loon naar werken voor de Zuidvogels. 10 minuten later valt ook de verdiende 2-1 als Zuidvogels de bal al in het strafschopgebied van Nieuwland verovert en de pas van Arlymar Lourens de vrijstaande Thomas van Middelkoop bereikt die de bal hard via onderkant lat inschiet. Even later had de 3-1 kunnen vallen, echter scheidsrechter De Waard ziet een duidelijk handsbal niet. Zuidvogels krijgt nog enkele goede kansen op een terecht grotere voorsprong, maar de kansen van onder meer Jermain Cikic, Hidde van Erkel en Arlymar Lourens treffen helaas geen doel. In de laatste minuut krijgt Niels van der Zaal, nu wel terecht, een gele kaart als hij te hard inkomt bij een kopduel. De eindstand wordt 2-1 en de Zuidvogels staan nog steeds aan kop. Komend weekend speelt Zuidvogels uit tegen Roda ’46 in Leusden