Zuidvogels recht de rug bij FC Breukelen (0-2)

Ricardo Tat (schot)

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

7 mei 2016 14:30

Rijn, L.F. van

Ze kunnen het nog wel, de rood-groenen. Wedstrijden winnen. Vanmiddag liet het zien toch uit het goede hout te zijn gesneden, na de teleurstelling vorige week bij Montfoort werd vanmiddag bij Breukelen op een regelmatige wijze de winst binnen geharkt. Na een 0-1 voorsprong bij rust, werd in de 2e helft Breukelen aan de zegekar gebonden met uiteindelijk 0-2.

De een na laatste wedstrijd in deze competitie was dus bij FC Breukelen, op het natuurgras mochten de withemden van de afscheid nemende trainer Cor ten Bosch nog aspiraties koesteren voor een 3e periodetitel. Dan moest er wel eerst gewonnen worden van Zuidvogels, dat een heel ander doel had vanmiddag: de nare smaak van de knullige nederlaag tegen Montfoort moest worden weggespoeld.

Zuidvogels startte met de wind in de rug onder meer dan zomerse omstandigheden en had de eerste 20 minuten een overwicht op het veld. Breukelen gaf niet al teveel druk naar voren en de Huizer bezoekers creëerden een aantal mogelijkheden, tot scoren kwam het nog niet. Aan de andere kant was Breukelen wel dreigend met een aantal vrije trappen rondom de ‘16’, 1 daarvan kwam terecht voor de voeten van Reinaldo Jongebloet, zijn harde inzet vanaf 12 meter werd katachtig over getikt door keeper Frank Mol.

In de 20e minuut kwamen de rood-groenen op voorsprong, een prima uitgespeelde aanval over 3 schijven kwam uiteindelijk terecht bij de naar rechts uitgeweken Hidde van Erkel, zijn geplaatste schuiver met links in de uiterste linkerhoek was keeper Nick Turksma te machtig (0-1).

Hierna een fase dat Breukelen aandrong, het forceerde wederom een aantal vrije trappen en corners die voor gevaar zorgden voor het doel van Frank Mol, de West-Fries was echter in alle gevallen meester over de situatie en hield zijn goal schoon tot aan de rust.

Na rust trachtte Breukelen de gelijkmaker te forceren en al vrij snel ging het over op 1-op-1 achterin en een extra spits voorin. De wijze waarop ze dit wilden realiseren was echter niet erg creatief, met veel lange ballen werd het centrum van Zuidvogels getest, Tim Horsmeier en Lorenzo Tat gaven geen krimp en ook doelman Frank Mol stond wederom zijn mannetje. Je zag inmiddels de vertwijfeling in het spel van Breukelen sluipen, Zuidvogels werd steeds meer ruimte gegund om te kunnen voetballen en dat deed het dan ook. In de 54e minuut een kansrijke situatie over rechts, Yannick Schaap sneed het strafschopgebied binnen en trok de bal voor op de inlopende Hidde van Erkel die de bal op centimeters miste om binnen te tikken. In de 65e minuut verdubbelde Zuidvogels de voorsprong, weer via een combinatie: Hidde van Erkel had goed oog voor de doorgelopen Ricardo Tat, die binnen de ‘16’ doeltreffend uithaalde in de rechterhoek (0-2).

In de laatste fase een nogal geïrriteerd spelend Breukelen, het zag de gehoopte winst in rook opgaan en dat zorgde voor wat frustratie in het veld. In de 82e minuut zag arbiter van Rhijn zich genoodzaakt om rood te trekken voor een Breukelen-speler na een duw- en struikelpartij op het middenveld, met 10 man werd daarna min of meer de handdoek gegooid. Zuidvogels kreeg alle ruimte en gelegenheid om de voorsprong uit te breiden, maar de laatste pass was telkens niet zuiver genoeg. Na 93 minuten vond arbiter van Rhijn het welletjes en kon Zuidvogels verdiend met 3 punten van het veld.

Volgende week de afsluiting van de competitie, dan ontvangt Zuidvogels het Nieuwegeinse Geinoord. Komt allen, want na afloop is er live muziek en ouwerwets visbakken in en rondom de kantine.