12 oktober 2013 14:30

Wijma, R

Na een korte busrit en een korte file arriveerde de bijna voltallige selectie, staf, enkele supporters en bestuursleden in Leusden.
De slechte weersvoorspelling kwam opnieuw niet uit en het beloofde een prima voetbalmiddag te worden.

Het team trad aan in het blauw/witte reserve shirt, waardoor het rode tenue van de tegenstander extra opvallend was.
De wedstrijd werd door de uitstekend leidende scheidsrechter dhr. O. Kempinga uit Groningen geleid.

Omdat de reguliere verslaggevers in het buitenland vertoeven, is het wedstrijdverslag wat beknopter dan u gewend bent.

Zuidvogels begon de wedstrijd volop in de aanval, wat al in de 3e minuut resulteerde in een eerste schot op het goal van Jermain Cikic, maar zijn schot belandde in de handen van de Leusder keeper.

Vanuit een corner kopte Danny Scholte enige minuten later net naast. Cikic was goed op dreef en door de goede passing van Arlymar Lourens en Rutger van de Pol wist hij meerdere keren door te breken. Na een overtreding op Cikic, nam Niels van der Zaal de vrije trap, maar schoot ruim voorlangs.

Ook Yannick Schaap probeerde de openingstreffer te scoren, maar zijn schot werd makkelijk opgevangen door de Leusder keeper.

Na bijna een half uur spelen kon het scoreboard worden geactiveerd, na een overtreding op Cikic, wist Van der Zaal het net te vinden en was de openingstreffer een feit.
Zuidvogels bleef aandringen en via een fraaie lob, wist Cikic de keeper uit te spelen en bracht de stand op 0-2.

In de 37e minuut kwam Roda terug in de wedstrijd, door een verdedigingsfout bij Zuidvogels, schoot Selcuk Albayrak de aansluitingstreffer binnen.

Vlak voor rust tekende Zuidvogels de 1-3 aan via een prachtige aanval van Lourens en Van der Zaal, waardoor Thomas van Middelkoop de bal binnen kon schieten.

In de tweede helft werd de score niet meer bijgesteld. Zuidvogels was de absolute bovenliggende partij, maar in deze helft werd er nonchalant gespeeld.
Ondanks deze zeer rommelige en slechte fase in de tweede helft van Zuidvogels, kon Roda geen vuist meer maken.

Jorg Smeets bracht in de 60e minuut nog Roy van Dijk binnen de lijnen voor Cikic en 10 minuten later verruilde Hidde van Erkel zijn plaats met Ricardo Tat.
In de 80e minuut werd Yannick Schaap naar de kant gehaald en voor hem kwam Umit Dinc in het veld.
Zuidvogels probeerde nog iets meer uit de wedstrijd te halen, maar de pogingen waren te zwak, Danny Scholte kreeg in de allerlaatste minuut nog een kans, maar schoot deze over.

Met de volle winst mee naar huis, wist Zuidvogels 1 haar koppositie te versterken en dit werd ook luidkeels onderschreven in de bus op weg naar Huizen.

Zaterdag 19 oktober staat de bekerwedstrijd om 14.30 uur tegen FCAlmere op het programma.