76'

Mannen, 1, Groep 1 29

8 december 2015 20:00

K. Dinkelberg

Zuidvogels heeft de 2e knock out ronde van de districtsbeker in Utrecht 'overleefd', zondag 4e klasser de Dreef was uiteindelijk geen partij voor de Coto-formatie.
Na 45 minuten was het al 0-5 voor de Huizer ploeg, na rust werd de score naar de dubbele cijfers getild: 0-10

Zuidvogels startte met een aantal wijzigingen t.o.v. afgelopen zaterdag, Mitchel Smit begon als linksback en Jermain Heldoorn en Yannick Schaap vervingen Lesley Vlieger en Arjen Boekweit. Onder matig kunstlicht maar gelukkig droge omstandigheden werd op zwaar natuurgras direct de regie van de wedstrijd in handen genomen door de rood-groenen. Al na 3 minuten lag de bal in het net bij de Dreef, een combinatie met Jermain Heldoorn werd afgerond door Yannick Schaap (0-1).
De volgende 10 minuten waren slordig van Zuidvogels-zijde, simpel balverlies gaf de Dreef het idee dat er nog wat te halen viel.
Dat idee kon de thuisploeg al snel daarna laten varen, Ricardo Tat scoorde in een tijdsbestek van 15 minuten 3x en de 0-4 voorsprong was een feit. Vlak voor rust prikte Yannick Schaap de 0-5 nog binnen.
Na rust kwamen Rogier Veltenaar (voor Frank Mol) en Timo Boot (voor Ricardo Tat) in het veld, de thuisploeg kwam eigenlijk niet meer van eigen helft af en Zuidvogels combineerde rustig door. De doelpuntenmakers na rust waren Danny Roozendaal (2x), Yannick Schaap, Tim Horsmeier en Timo Boot (ieder 1x).

Een reguliere zege van de Huizer ploeg, die nu in de koker zit voor de 3e knock ronde van de districtsbeker in januari van volgend jaar.
De focus kan vanaf donderdag op WNC-uit worden gelegd, een belangrijk duel in de competitie.