Zuidvogels sluit december goed af bij Geinoord (0-1)

12'

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

19 december 2015 14:30

Willems, A.

Het laatste potje voor de winterstop moest goed afgesloten worden, Geinoord-uit (de laatste 45 minuten) was voor Zuidvogels cruciaal. En die belofte werd gestand gedaan, de 0-1 werd zonder al teveel problemen over de streep getrokken. Met een goed gevoel de winterstop in, dat was de slotconclusie voor het jaar 2015.

De opdracht was simpel voor de rood-groenen: 45 minuten knokken om de 0-1 voorsprong te consolideren en indien mogelijk met een geniepige counter de wedstrijd op slot gooien. Van Geinoord werd verwacht dat van aquitte af veel druk zou worden uitgeoefend op de Huizer verdediging om de gelijkmaker zo vroeg mogelijk te forceren. Dat viel uiteindelijk nogal mee, het was Zuidvogels dat al in de 47e minuut een gevaarlijke counter produceerde, Lesley Vlieger combineerde met Danny Roozendaal, met buitenkant rechts verdween de inzet van laatstgenoemde net over het doel van keeper Niels Renes.

Geinoord, met een aantal behendige frontspelers in hun midden, probeerde de wedstrijd naar de hand te zetten. Zoveel mogelijk voetballend vanaf de flanken probeerden de rood-witten het de bezoekers lastig te maken, in de 8e minuut werd een gevaarlijke flankbal vanaf links net over getikt door de aanstormende Robert Maat.

Hierna golfde het spel wat op en neer, Geinoord kreeg niet echt vat op de wedstrijd en ging vanaf minuut 15 al wat opportunistischer spelen. Dat was echter een kolfje naar de hand voor het centrale duo Horsmeier/Tat, hoge ballen werden daadkrachtig aangepakt en weggekopt. En mocht er een bal doorheen slippen, was keeper Frank Mol een attent meevoetballende sluitpost.

De klok tikte in het voordeel van de bezoekers, in de 33e minuut kreeg het via Arjen Boekweit nog een grote mogelijkheid om de score uit te bouwen, zijn inzet schuin voor keeper Renes werd door de doelwachter tot corner getikt. De laatste 10 minuten was het nog even billenknijpen voor Zuidvogels, maar verder dan een aantal vrije trappen kwam Geinoord niet. Met 2 minuten extra tijd floot arbiter Willems voor het einde, de gehoopte 3 punten waren binnen voor de Huizer ploeg.

Een moeizaam verlopen 1e deel van de competitie voor de equipe van Fernandez Coto, veel wedstrijden was het ‘net niet’ terwijl het spel toch zeker acceptabel was. Het gebrek aan scorend vermogen toont aan dat de ‘kantje boord’ wedstrijden net niet in het voordeel van de Huizer ploeg uitvallen. Wie weet wordt dit stramien na de winterstop doorbroken en valt het kwartje nu wel eens de goede kant op voor de rood-groenen.

Eerst maar eens de hoofden leegmaken en genieten van de feestdagen en de vrije weekenden.

Het eerstvolgende oefenduel voor Zuidvogels is do. avond 7 januari tegen zondag 1e klasser SO Soest op de Wolfskamer. Aanvang: 20.00 uur.