Zuidvogels wint oefenduel tegen SO Soest: 3-0

3 - 0

Soest SO 1

7 januari 2016 20:00

A. Willems

De eerste oefenwedstrijd van de winterstop, ter voorbereiding op de 2e competitiehelft, is door Zuidvogels met 3-0 gewonnen van SO Soest. Voor rust kwam het op 1-0 door Danny Roozendaal, na rust voltooide hij zijn hattrick met 2 fraaie goals. Eindstand: 3-0

Met een wat aangepaste opstelling vanwege een aantal afwezigen, startte Zuidvogels offensief. Over de zijkanten kreeg het veel ruimte van de Soester blauw-witten, met name Rutger van der Pol als linksback onderscheidde zich met goed ingrijpen en veel dreiging naar voren.
Kansen kreeg Zuidvogels ook, maar de afronding liet nog te wensen over. Tot 1 minuut voor rust, Michel de Wit trok goed door over rechts en behield het overzicht, zijn voorzet werd simpel binnengeknikt door Danny Roozendaal (1-0).

Na rust was Zuidvogels de bovenliggende partij, bij Soest ging gaandeweg de 2e helft het 'kaarsje uit'. De voorhoede van Zuidvogels bleef dreigend en in de 68e minuut werd de voorsprong verdubbeld, een knappe steekpass van Jermain Heldoorn op de vrijgelopen Danny Roozendaal werd door hem prima binnengeschoten in de lange hoek (2-0).
Tien minuten voor tijd voltooide Roozendaal zijn hattrick, een assist van Michiel Foppen werd listig door hem over de keeper van SO Soest geschoten (3-0).

Een goede wedstrijd van de rood-groenen, vanavond voetballend beter dan de opponent uit Soest. Het volgende oefenduel is a.s. dinsdag 12 januari, dan wordt in Bunschoten om 20.15 uur tegen Eemdijk gespeeld.