Verdiende 0-1 overwinning Zuidvogels bij Eemdijk

0 - 1

HSV De Zuidvogels 1

12 januari 2016 20:15

Onbekend

Het 2e oefenduel tegen Hoofdklasser Eemdijk is door Zuidvogels vanavond met winst afgesloten, al in de 12e minuut werd de 0-1 binnen geschoten door rechterspits Danny Roozendaal.

Onder koude en soms natte omstandigheden werd op een prima bespeelbare kunstgrasmat een aardig duel gespeeld tussen Eemdijk en Zuidvogels. De bezoekers hadden geen ontzag voor de thuisploeg en zetten vanaf het begin druk op de opbouw van de groen-hemden. Dat resulteerde direct in een aantal mogelijkheden voor o.a. Jermain Heldoorn en Danny Roozendaal, beiden hadden het vizier niet op scherp. In de 12e minuut werd het alsnog 0-1, een mooie steekpass reet de defensie van Eemdijk open en Danny Roozendaal bleef koel voor de doelman en prikte rustig de openingstreffer binnen.

Het veldspel van Zuidvogels naar voren toe was verzorgd, maar in de omschakeling liet men zich toch een paar keer lelijk verrassen door Eemdijk, Ali Coban had de beste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar zijn inzet in de 28e minuut was te zwak om keeper Frank Mol te verontrusten. Tot aan de rust bleef Zuidvogels domineren, de trekker overhalen was echter niet aan de in het blauw-wit gestoken bezoekers besteed. Ruststand: 0-1

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Zuidvogels agressiever in de duels en snel omschakelend naar de aanval. Na rust verving Timo Boot Jermain Heldoorn en kwam Roy van Dijk voor Ricardo Tat in het veld. Het verzuimde evenals in de 1e helft om een 3-tal kansrijke situaties doeltreffend af te ronden, het hield Eemdijk hierdoor in de wedstrijd zonder dat ze tot echte kansen kwamen. Profiteren van een fout deed de thuisploeg bijna nog op een minuut van het einde, een steekbal van de opgerukte Michiel Foppen werd onderschept en in no-time was Eemdijk voor het doel van Zuidvogels, de uiteindelijke inzet van Jasper Bolland werd adequaat door Frank Mol verwerkt, de gelijkmaker bleef uit.

Een goeie overwinning voor de Huizer ploeg, collectief en tactisch werd er naar behoren gepresteerd. Zaterdag volgt nog een oefenduel, nu tegen FC De Bilt op de Wolfskamer. Aanvang: 14.30 uur.