Zuidvogels sluit oefenperiode af met (4-1) winst op De Bilt

...
85'

16 januari 2016 14:30

Nick Smit

De laatste oefenwedstrijd in de winterstop is door Zuidvogels wederom winnend afgesloten, de 3e partij tegen 2e klasser De Bilt werd na een 0-0 bij rust uiteindelijk na 90 minuten met een 4-1 overwinning afgesloten.

Voor rust was tegenstander De Bilt nog in staat om de thuisploeg goed tegenspel te bieden, ondanks het veldoverwicht van de rood-groenen. Er werd wel meer op de helft van De Bilt gespeeld, maar de mogelijkheden die daaruit ontstonden werden niet in doelpunten omgezet. Jermain Heldoorn kreeg als centrumspits een goede mogelijkheid na een snel uitgevoerde counter in de 31e minuut, schuin voor de doelman van De Bilt werd zijn inzet gekeerd door de uitgekomen keeper van de bezoekers. Vijf minuten later een prima inzet van de rechterspits van De Bilt, zijn gekrulde bal zeilde over doelman Rogier Veltenaar bovenop de lat.

Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor de goed doorzettende Danny Roozendaal op rechts, zijn punter ging net voorlangs.

Na rust wat wisselingen in het team, dat pakte qua veldspel nog niet goed uit. Een aantal slordigheden in de opbouw zorgden voor matig aanvalsspel van de thuisploeg. Toch kwam het op voorsprong, een goede combinatie tot in de ‘16’ werd afgerond door Yannick Schaap (1-0). Acht minuten later werd de doorgebroken Timo Boot in het strafschopgebied van De Bilt gehaakt, de toegekende strafschop door arbiter Nick Smit werd onberispelijk ingeschoten door Lesley Vlieger (2-0). De Bilt moest steeds verder terug en in de 69e minuut was het Rutger v.d. Pol die een afgeslagen bal uit de ‘16’ weer inbracht met rechts, de bal werd geschampt met het hoofd door Yannick Schaap en belandde in de rechterhoek (3-0).

Hierna nam Zuidvogels gas terug en De Bilt counterde een paar maal tot bij Rogier Veltenaar, in de 79e minuut werd concentratieverlies in de Zuidvogels-defensie door hen afgestraft met een simpele intikker (3-1). Zuidvogels zette nog eenmaal aan, een goeie combinatie met Lesley Vlieger bracht Yannick Schaap schuin links voor de doelman van De Bilt, hij haalde doeltreffend uit in de korte hoek (4-1). Een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld, talentenpool-scheidsrechter Smit floot een degelijke wedstrijd.

Aankomende zaterdag de hervatting van de competitie in de 1e klasse A, dan speelt Zuidvogels thuis tegen koploper Sliedrecht. Een aanrader om te bekijken.