Nipte (0-1) bekerzege Zuidvogels bij West Frisia

33'

Mannen, 1, Groep 1 01

9 februari 2016 20:15

Waard, P.A. de

De dinsdagavond wedstrijd in Enkhuizen tegen zo. 2e klasser West Frisia heeft Zuidvogels een plek in de 1/8 finale van de districtsbeker opgeleverd. De Coto-formatie scoorde voor rust de 0-1 en gaf die na 90 minuten niet meer weg. De volgende ronde is Za. Hoofdklasser Swift uit Amsterdam de opponent op de Wolfskamer.
Het was allemaal niet fraai qua voetbal wat Zuidvogels in Enkhuizen op de mat liet zien, maar effectief was het nu eens wel, niet onbelangrijk in een KO ronde van de beker. Wat resultaten betreft doen de rood-groenen het in de districtsbeker dan ook gewoon goed en dat geeft de Huizer burger toch moed.

De 1e helft op de prima kunstgrasmat van West Frisia liet Zuidvogels bij vlagen zien wel goed te kunnen combineren, in de 11e minuut was het Danny Roozendaal die een rush centraal over het veld afrondde met een pegel uit de heup vanaf 23 meter, de bal denderde via de onderkant van de lat weer het veld in, helaas geen goal derhalve.
Zes minuten later was het de thuisploeg die bijna op voorsprong kwam, een vrije trap kon vrij ingekopt worden door Sonny Pronk, met een wereldsave van Frank Mol werd de bal door hem uit de kruising geranseld: iedereen telde hem eigenlijk al...
Na ruim een half uur kwam Zuidvogels dan toch op voorsprong, een mooie combinatie tussen Michel de Wit en de slim vrijgelopen Arjen Boekweit werd in laatste instantie knap volley bij de 2e paal in het net geprikt door linkerspits Jermain Heldoorn (0-1).
Dit was tevens de ruststand, zeker een verdiende voorsprong.
Na rust zakte Zuidvogels toch ver terug in spelniveau, de opbouw verliep te gehaast en in de voorhoede wist men de bal amper vast te houden. De term 'flipperkastvoetbal' viel zo nu en dan op de bank te beluisteren. Het gaf West Frisia in ieder geval de mogelijkheid om dichter in de buurt van Frank Mol te geraken, zonder tot grote kansen te komen.
Het spel werd opportunistischter en arbiter de Waard uit Amsterdam deed zo nu een dan een duit in datzelfde zakje door vrij warrig te fluiten. Beide partijen hadden hier ongeveer 'gelijkelijk' last van.

De tijd verstreek en coach Henk Spaan van de thuisploeg wisselde flink door om aanvallend meer druk uit te kunnen oefenen. De thuisploeg kwam echter niet veel verder dan wat gevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen die geen doel troffen.
In de allerlaatste fase wist Zuidvogels nog een goede kans te creeren, de van 13 meter ingeschoten bal van Danny Roozendaal werd knap gekeerd door keeper Paul Kok van de rood-gelen.

De stand bleef ongewijzigd en na 93 minuten vond scheidsrechter de Waard het welletjes. De sportieve wedstrijd leverde de Huizer ploeg een plek in de 1/8 finale op, voorwaar een heel aardig resultaat.

A.s. zaterdag het thuisduel voor de competitie tegen nr. 3 JSV uit Nieuwegein, een belangrijk treffen voor de Zuidvogels.