81'

Mannen, 1, Groep 1 A

27 februari 2016 14:30

Luinge, R.

Het bekeravontuur voor Zuidvogels is gestrand in de 1/8 finale, op de Wolfskamer was Hoofdklasser Swift met 2-3 de betere partij en zij gaan door naar de ¼ finale tegen de Merino’s uit Veenendaal.

Op een koude maar zonnige februari-dag trad Zuidvogels aan tegen de wit-hemden van coach Mark Evers uit Amsterdam, vooraf moest door Fernandez Coto wel wat geschoven worden in het team vanwege een ziekte- en een blessuregeval.
De rood-groenen kwamen sterk uit de startblokken, Swift werd snel onder druk gezet in hun opbouw. Ricardo Tat produceerde al in de 1e minuut een afstandsschot dat over ging en vier minuten later was het raak: een mooi aangesneden voorzet van Hidde van Erkel werd fraai met het hoofd ‘geschampt’ door centrumspits Arjen Boekweit, keeper Siewerd Teerink was verrast door deze kopbal (1-0).
Zuidvogels bleef druk houden op de Swift-verdediging en het kreeg nog een 2-tal mogelijkheden om de score uit te bouwen, 2 corners leverden hachelijke momenten op voor het doel van Swift, maar gescoord wordt er niet.

Hierna een fase dat Swift wat beter in het spel kwam, combinerend naar voren bleek wel dat zij een goed voetballend team hadden. In de 30e minuut kregen ze een levensgrote kans op de gelijkmaker, Thijs Haselhoff miste met zijn inzet op 4 meter van Frank Mol het doel op centimeters.

Vlak voor rust dan toch de (1-1), linkerspits Max van Wakeren ontdeed zich van zijn tegenstander en zijn voorzet werd keurig tot in het doel verlengd door Stef Leliveld.

Na rust wisselde Mark Evers zijn 2 spitsen voor verse krachten, met name Chelton Linger bleek een ‘konijn uit de hoed’ te zijn.
Het aanvalsspel van Swift verliep met deze invallers een stuk vloeiender en in de 63e minuut kwam het dan ook op voorsprong, een slimme combinatie door het midden bracht Linger op de rand van het strafschopgebied, zijn inzet in de verre hoek was Frank Mol te machtig (1-2).

Zuidvogels zette nogmaals aan voor de gelijkmaker, de niet topfitte Jermain Heldoorn werd gewisseld voor Yannick Schaap en die liet zien weer eens een ‘goudhaantje’ te zijn, een afstandsschot van hem in de 67e minuut werd aangeraakt door Olaf Terhaar Sive Droste, waardoor keeper Teerink op slag kansloos was (2-2).

De thuisploeg probeerde nu de winnende treffer na te jagen, maar gaf wel veel ruimte op het middenveld weg. Swift kreeg hierdoor ook kansen op een treffer, maar Frank Mol toonde een paar keer zijn klasse door schoten te pareren. Lesley Vlieger kreeg nog een grote mogelijkheid voor Zuidvogels, op rand buitenspel mocht hij van links op keeper Teerink afkomen, zijn inzet ging onder hem tegen het zijnet.

In de slotfase buitte Swift het surplus aan aanvallende kwaliteit uit  in de winnende treffer, een dwarrelbal van Max van Wakeren kon niet klemvast gepakt worden door Frank Mol en in de rebound was Tijs Boeting attent en tikte de (2-3) binnen.

Swift verdiende de zege op basis van een betere 2e helft, Zuidvogels ontbeerde net dat stukje kwaliteit om door te kunnen bekeren.

Roelof Luinge met zijn secondanten floot een soevereine partij deze middag. Volgende week hervat Zuidvogels de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest, een streekderby derhalve.